Mesto: Sam centar sela Kamenica na krajnjem jugoistoku Stare planine. Preko puta česme, lepa stara (renovirana), belo okrečena kuća u etno maniru tipičnom za taj kraj.

Kapacitet i komfor: 7 ležajeva u dve sobe za smeštanje gostiju (jedna sa 3, druga sa 4 kreveta), koje nude pun komfor, uključujući i kupatilo sa bojlerom i tuš kabinom (manja soba ima svoje kupatilo, gosti iz veće sobe koriste drugo kupatilo, koje je zajedničko za celu kuću). Na raspolaganju je i kuhinja sa kompletnim pokućstvom, kao i velika trpezarija koja može da primi petnaestak ljudi, pa i više. Kuća je čista i sređena sa puno pažnje i ukusa.

Okolina: Mirno selo na putu od Braćevaca ka Senokosu, poslednjem selu pod Srebrnom Glavom, najistočnijim vrhom Stare planine u Srbiji. U selu je ostalo vrlo malo stanovnika, kao što je slučaj i sa mnogim drugim zabačenim selima na Staroj planini. Savršeno okruženje za pravi odmor i uživanje u potpunom miru.

Dolazak: Do Kamenice možete stići iz dva pravca – od Dimitrovgrada, preko Radejne, Smilovaca i Izatovaca, ili od Pirota, preko Rsovaca, Visočke Ržane i Slavinje. Od Pirota ima oko 35 km, dok je Dimitrovgrad sa 25 km udaljenosti nešto bliži. Poslednjih nekoliko kilometara iz oba smera je makadamski put (kvalitetan, bez rizika se može stići putničkim automobilom).

Kontakt i organizacija smeštaja: Vlasnik kuće je Sergej Ivanov, veterinar, publicista i veliki zaljubljenik u prirodu Stare planine. Sergeja možete kontaktirati putem telefona 063/461-207.

Cena prenoćišta: 500 dinara samo prenoćište, 1000 dinara sa ishranom (2008. godine)