Visinski profil
Kapa Moracka.gpx

Kolima         ______   Drugi dan   ______   Treći  dan     _____  Četvrti dan     ____

 

Četri dana  170km.

 

PRVI DAN  

Planiran dolazak u Medjurečje oko 12h.Popodne obilazak kanjona Mrtvice(pešački).Predveče montiranje šatora  i noćenje na ušću Mrtvice u Moraču.Galeriju lepih slika iz kanjona koju su napravili kolege planinari pogledajte ovde:thumbnails.php?album=6

 

DRUGI DAN  48km, 1600m uspona

Polazak za Kapetanovo jezero 1678mnv.  u 8h.

Ujutru pakujemo stvari koje će se kasnije ubaciti u logistiku a zatim se kolima prebacujemo do katuna Granice koji je udaljen od Medjurečja 12km(10km.loš asvalt i 2km.makadam)U katunu vozači ostavljaju bicikliste i vraćaju kola u Madjurečje .Odatle se opet logistikom vraćaju u katun Granica.Logistika se potom vraća,uzima stvari i preko Podgorice Nikšića i rudnika boksita dolazi na  na tačku sastanka sa ekipom i odatle nastavljamo zajedno do jezera.Malo je komplikovano ali je za bajkere dosta olakšanje.Od katuna nas čeka veći uspon narednih 8km.U  sledećih 22km. gubimo na visini oko 400m sa povremenim penjanjem i spuštanjem.Na 24-om km. se srećemo sa logistikom i nadalje idemo ka rudniku boksita .Posle rudnika se odvajamo levo i narednih 17 km. nastavljamo da se penjemo još 400m do Kapetanovog jezera.U zavisnosti od vremena dolaska planirano  je da se izvede pešački uspon na Kapu Moračku (Lastva 2227m) ili sutradan ujutru.

 

  

TREĆI DAN  57km, 1800m uspona

visinski profil treći dan

Polazak za Krnju Jelu  u 8h ukoliko je uspon na Kapu izveden predhodni dan.Prvih 12km.nizbrdo.Ova trasa po Sašinom kazivanju koji je ovo već vozio izgleda fascinantno.

Ovom livadom prolazimo (Babin Zub)

ČETVRTI DAN 63km, 700m uspona

Po meni je ova trasa možda i najlepša i ako sam je vozio po strašnom nevremenu.Stekao sam utisak da nebo” dohvata“ zemlju.Vožnja izgleda kao da vozite na nekoj drugoj planeti.Beskonačan horizont kroz koji vijuga put kojim se prolazi izmedju dva najviša vrha Sinjajevine(Babin Zub 2277m. i Jablanov vrh 2203m.).Prvih 15km.trase je lagani uspon a posle sledi spust i namotavanje niz nogu sve do Kolašina.Cela trasa je prohodna za putnička vozila.

Zadnjih 20km. je spust asvaltom od Crkvina do Madjurečja.

UDALJENOST:Beograd-Kolašin 390km.

Cena: Trošak puta se deli sa brojem ljudi u kolima.

Gorivo za logistiku se deli na broj učesnika.

Hrana individualno.

Za detaljnije dogovore pogledajte ovde:viewtopic.php?f=3&t=2424