Radan - dar prirode
Prenosim sledeću najavu:

Poštovani ljubitelji prirode,
Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u okviru evropske manifestacije „Nedelja održive energije“ u nedelju 24.06.2012. organizuje promotivnu rekreativnu biciklističku vožnju obroncima planine Radan pod nazivom „Zeleni točak“ kao jedan od 500 dogadjaja koji se širom Evrope organizuju sa idejom da se promoviše energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije (http://www.eusew.eu).
Cilj akcije je promocija biciklizma kao najboljeg vida transporta u borbi protiv protiv globalnog zagrevanja i stila života koji ne zavisi od automobila. Kao svojevrstan nastavak projekta „Razvoj meže pešačkih i biciklističkih staza na Radan planini“ finansiranog od strane ADA, kada je definisano i označeno skoro 260 km staza, ovaj dogadjaj podiže svest o prednostima alternativnog transporta i obnovljivih vidova energije, s ciljem da motiviše lokalno stanovništvo da koriste zdravije vrste prevoza i brinu za svoju životnu sredinu.
Polazak je planiran za 10:00 h sa platoa kod Doma na Radanu, odakle se planira tura preko vodopada Ripivode i Begovića groba do prelepog prevoja Gajtanska vrata (ukupno oko 30km). Postoji mogućnosti odlaska do Sokolovog visa odakle se pruža nezaboravna panorama (eventualno i do Djavolje varoši – ukupno oko 60km, zavisno od grupe). Tura nije takmičarskog, već rekreativnog karaktera. Moguće su izmene ture zavisno od vremenskih uslova.
Očekuje Vas prelepa priroda Radana, lepo druženje i puno pozitivne energije!
Učesnici po završetku ture mogu da ručaju u Domu. Cena ručka – gulaš i salata/pljeskavica i salata iznosi 250 dinara. Molimo vas da nam se javite i potvrdite svoj dolazak kako bi što bolje organizovali ovaj dogadjaj.

Radujemo se Vašem dolasku!

Kontakt – Ružica Šmelcerović
Telefon: 064 189 79 59
e-mail: smelcerovic76 @ gmail.com

Predlažem da se okupimo još upetak kod mene u vikendici i da u subotu odvozimo ono što smo propustili prošle godine, a u nedelju se priključimo ovoj vožnji iz gornje najave. Mi smo to, u malo prošrenoj varijanti već izvozili, ali ovde je više druženje u pitanju tako da to nije problem.

Ja ću u petak već biti u vikendici i dočekaću sve koji budu došli. Smeštaj kod mene je besplatan za sve freebikere. Ponesite vreće za spavanje, a u kući ima dovoljno mesta za preko 10 ljudi, a u
dvorištu puno prostora za šatore ako bude potrebno.

Zamolio bi sve koji planiraju da dođu da mi se jave kako bih znao koga sve da očekujem.

Moj kontakt:

Grujić Vojislav – 063 111 0 335

Tema na forumu.

Trek za vožnju u subotu:

Visinski profil
Radan 2012