Kao što sam već pomenuo, među mojim prijateljima fotografima spontano se rodila ideja da ovog vikenda, zbog velike vode usled otapanja snegova, odemo da temeljno odslikamo tri manje poznata vodopada istočne Srbije: Bele izvore kod Majdanpeka (ok, ovo vam je barem sa slika već dobro poznato), vodopad na ulazu u ponorsku pećinu rečice Biger na Miroču (paralelna sa Vratnom, par kilometara severno od nje) i vodopad na Blederiji, pritoci reke koja nosi orignalno ime Reka, a uliva se u Dunav u blizini Brze Palanke. Oko svega toga sam se konsultovao sa našim poznatim speleologom Vladimirom Ljubojevićem - Fricom (ni ja nisam bio na Bigeru) i od njega dobio još pregršt zanimljivih hintova, ali bojim se da ne možemo sve da naguramo u kratak zimski dan.
Dakle, tura će se ovog vikenda odigrati DVA puta - prvi put u subotu, drugi put u nedelju

Ako ima interesenata, izvol'te gospodo, birajte dan. Subota nam je kritičnija jer preti da propadne kombinacija zbog toga što se jedan od učesnika upravo predomislio i prešaltao za nedeljnu vožnju.
Eh da, Srđan Belij, koji dobro poznaje vodopad na Blederiji, toplo nam je preporučio gumene čizme umesto planinarskih gojzerica, a mislim da je to dobar savet i za štrapac po kadicama Belih izvora.