Pre par godina sam slučajno nabasao na sajt http://www.pinhole.org/ i provalio pinholle kameru. Prvo sam isčitao sve o toj tehnici na sajtu i razgledao još neke sa sličnom tematikom i konačno se odlučio da i ja probam. Lakši deo posla je napraviti kameru, a malo teži naći foto papir i hemikalije, ipak sam imao sreće pa mi je jedan poznanik fotograf prodao svoje stare zalihe i ja sam krenuo u avanturu.
Sve što vas zanima o ovoj tehnici možete naći na gornjoj adresi, a možete pogledati šta sam ja radio na sledećim linkovima:
Moje fotografije
Fotografije učenika osmog razreda u Predejanu
Camera Obscura aka Pinolle Camera
Moderator: Moderatori
Re: Camera Obscura aka Pinolle Camera
A sto ne radis na klasicnom filmu pa mozes da razvijes i digitalizujes u svakoj foto-radnji?
Zanmljivje mi je bilo da radim sa papirom i film je mnogo osetljiviji pa je jako teško odrediti pravu ekspoziciju, tj. izvesti
to ručno jer je ekspozicija vrlo kratka. Da malo ozbiljnije to radim, da imam bolje materijale, možda bi i moglo, ovako kad pravim
sa ovim kartončićima nije baš lako postići preciznost potrebnu za upotrebu filma. Možda nekom prilikom probam i tako.
to ručno jer je ekspozicija vrlo kratka. Da malo ozbiljnije to radim, da imam bolje materijale, možda bi i moglo, ovako kad pravim
sa ovim kartončićima nije baš lako postići preciznost potrebnu za upotrebu filma. Možda nekom prilikom probam i tako.
Grujo,
veoma interesantno....
Stare tehnologije izgledaju zanimljivije
nego danasnje...bar meni

veoma interesantno....
Stare tehnologije izgledaju zanimljivije
nego danasnje...bar meni