E pa ovako, otvaram malo pre freebiking, i umest uobicajane stranice otvarami se nesto pod nazivom "security threat analysis"
dok sam pokusavao da vidim sta "to" radi, a potem blokiram sav internet saobracaj pomocu ZoneAlarma,
"analiza" je vec bila izvrsena, i kao neka cuda nadjena, i samo da ja kliknem "OK" u prozoru koji je iskocio na kraju,
i sve ce to da nestane ko rukom odneseno.Jeste ..
Kao sto se vidi iz prilozenih slika, taj prozor definitivno nije deo mog okruzenja, jer ja zaglavlja imam u zelenoj boji,
i drugacije velicine nego ovo prikazano u tom prozoru, te to nikako nije mogao biti deo stvarnog win security-a
koji jos pride imam potpuno iskljucen.
Drugo, to sto vidimo otvoreno u ukviru kartice u FireFox-u veoma verno predstavlja kopiju Windows Explorera,
samo sa razlikom da se isti naravno nikada ne otvara kao kartica u okviru browsera

a i fali mu tamo stosta, kao na primer moj D drajv, SD card reader, i ostale periferije koje bi bile prikazane u svarnom win exp przoru.
Kada sam stisnuo "X" da zatvorim taj prozor sa plavim zaglavljem koji je iskocio,
pojavio se novi prozor, ovoga puta verodostojan pop up prozor FireFoxa,
gde me www1.firesavez7.com pita da li zelim da unapredim performanse svog kompjutera

i ako zelim, da stisnem ok

jeeeste.
Gasim i taj prozor na "x" a zatim pokusavam u tu karticu u FF-u kad opet FF pop-up
i kaze ako je ugasim moguce je da ce se sistem srusiti, ili nesto u tom fazonu,
i opet sa izborom "ok" ili "cancel"
Gasim isti na "x" i zatim ceo FF.
Po restartu FireFoxa se FB stranica otvara uobicajeno (a taman sam spremio i video zapis da sve snimim, al jok, nista od iznenadjenja)
Procesljao sam sistem trazeci te fajlove koji je navodno taj usluzni prozorcic oznacio kao maligne,
i iz liste vidljive na tom prozoru sledeci zaista postoje (a cemu sluze nemam pojma)
wowdeb.exe @ C:\WINDOWS\system32
dmadmin.exe @ C:\WINDOWS\system32
Pa tako .. ne bi bilo lose da neko od nadleznih sazna sta se tu dogadja, i ko nas to navlaci.
Pozzz