Odem na stranu tog Panoramio koorisnika, kad stvarno biciklovi u Albaniji

http://www.panoramio.com/user/3181113/tags/Albania
Koliko vidim za celu tu voznju koju si oznacio je dovoljno 3 dana. Odokativnom metodom tu nema vise od 70km dnevno,
sto po takvom putu, pa dosta razumna, ali ne i nezahtevna kilometraza za dugacak dan.
Nije mi do kraja jasno gde se na kraju drugog dana nalazimo na Pesteru, ali kao sto si pominjao,
mogli bi odande do Gusinja da zapucamo glavnom dzadom, za jedan dan.
Povratak iz Skadra moze da bude razni, mozda do Bara pa onda na voz recimo.
Sta meni pada na pamet, jeste dolazak autom u Kolasin i ostavljanje istog tamo (mada je to dobra opcija za voz, ako bi vozom direkt iz Beograda zapucali)
bilo direktno bilo sa Pestera, i onda dan voznje do Gusinja, preko Andrijevice.
3 dana trasa kroz Albaniju, i onda jedan duzi dan da se vrati do auta u Kolasinu.
Znaci najmanje 5 dana.
Ako bi se tih 5 nadovezalo na Pester vikend turu, meni je prilicno tesno za stizanje u Sloveniju,mada nije nemoguce.
Jedina opcija bi bila da se iz Skadra zaputim pravo na Bar(4 dana posle Pestera), i stignem na poslednji vecernji voz za Beograd (21h)
gde stizem u bg posle 6 izjutra, i imam ceo dan da stignem do Kopra.
Vozom to nikako nije moguce, u tom danu, jer ne odgovara raspored vozova (a jos i kosta kao Sv.Petra kajgana)
te bi jedina razumna opcija bila da u Beogradu sednem u auto, i da uvece budem u Kopru.
Prilicno izvodljivo, pod uslovom da se mora stici do 21h u Bar.
Druga varijanta bi bila da na Pester krenem svojim autom, zajedno sa biciklom za brevet (koji nije za Albaniju)
i da se taj auto nekako stvori kod granice sa Albanijom 10og uvece,i da onda Jadranskom obalom stigne u Koper sledeceg dana.
Kako auto ne moze da se teleportuje, to bi zahtevalo kakvog vozaca koji ce ga prevesti dok smo mi u Albaniji - malo verovatna opcija, ali svakako atraktivna zbog prolaska cele Jadranske obale

Druga varijanta je gorepomenuti dolazak autom u Kolasin, 5 dana tura po CG i AL
sa vracanjem u Kolasin, i zatim preko Jadrana do Slovenije.
Malo komplikovano zbog nosenja dva bicikla,i ostavljanja auta, ali atraktivno.
Jedina mana je sto se vremenski nikako ne uklapa sa vikendom na Pesteru, ako mislim da stignem u Sloveniju.
Sad pitanje je, da li bi organizatori i ucesnici Pester ture mozda radije to vreme iskoristili za Albaniju ?
Naravno tu bi trebalo racunati na gorepomenutih 5 dana, ako nema vozaca ne-bajkera, plus vreme za putovanje bg-kolasin-bg
ili samo 3 dana u Albaniji ako je obezbedjen vozac koji ce nas ostaviti u Gusinju, i sacekati 3 dana kasnije pri granici CG kod Skadra.
Jos jedna varijanta bi bila da odem u Bugarsku na brevet, koji je 5 i 6og, i po zavrsetku se domognem istocne CG odakle bi krenuli u Albaniju i bez frke bi mogao da vozim Albaniju i smisljam povratak.
U ovom trenutku je jedino nepoznanica GDE uopste u Bugarskoj je taj brevet.
Pisao sam organizatoru na mail, ali nikakvog odgovora nema.
Takodje ne uspevam da pronadjem kakvu web stranicu sa tom informacijom, posto je verovatno na Bugarskoj cirilici sve i da postoji

Ako je start/cilj blizu Sofije, onda to ima smisla, ali ako je negde u pizdincima ka Crnom Moru, onda je pitanje ..
Pa tako, samo sam razmisljao na glas, da vidite sta me muci, i kako se ja uklapam u celu tu pricu sa konkretno tim datumom.
Pozzz