Doduše, ne mora da se vadi kartica iz uređaja, samo promeniš interfejs na mass storage ili kako već beše i vezuje se
sa računarom kao najobičnija fleš memorija.
Ali ubacivanje u memoriju uređaja mora preko softvera na računaru.
Moderator: Moderatori
Da, to je jako korisno, čak možeš da napraviš profil Barometar (snima na svakim 15 min pritisak) i ujutro vidiš kakvo će biti vremebluealek wrote:Aco, možeš potpuno nezavisno da iskonfigurišeš različite profile. Recimo, automobilski i rekreativni. Bukvalno sve parametre, od rutiranja, preko izgleda trip kompjutera i visinskog profila, pozadine, rasporeda ikonica i onda prosto šaltajući se iz jednog u drugi profil jednim potezom menjaš sve to.
A problem je u tome što mi se active log prekine kad promenim profil, a to ne volim, koliko god da ponovo mogu da ga spojim u Mapsopurce-ubluealek wrote:Aco, možeš potpuno nezavisno da iskonfigurišeš različite profile. Recimo, automobilski i rekreativni. Bukvalno sve parametre, od rutiranja, preko izgleda trip kompjutera i visinskog profila, pozadine, rasporeda ikonica i onda prosto šaltajući se iz jednog u drugi profil jednim potezom menjaš sve to.
Globalsat izgleda radi samo u Bluetooth modu, tj. nema svoju memoriju za track log.Easst wrote:Da li ovi jeftiniji gps receiveri mogu da se koriste da "snimam" vožnje u smislu da mogu da vozim sa gps risiverom negde u džepu il gde god, i onda kad se vratim da importujem snimljene podatke u google earth i vidim tačno gde sam bio itd? Vidim definitivno da neki mogu ali nije mi jasno da l se to podrazumeva ili neki od njih služe samo da rade dok su konektovani sa lap topom, mobilnim itd.
Globalsat BT-359
QSTARZ BT-Q1000
Amod AGL3080 GPS
Mislim ima ih gomilu neki su manje jeftini od drugih, moje pitanje je samo da l je data logging funkcija koja se podrazumeva ili to imaju samo neki?
Ne bih se složio - upravo je odometar na GPS-u to što je neprecizno i garmindžije se ubiše iz revizije u reviziju firmware-a da naprave odometar koji što je manje moguće greši, ali mrka kapa. Što se sporije krećeš, to je greška veća, jer on ispod određene brzine ne beleži kretanje. Opet, kada bi beležio svaki pokret, pri malim brzinama bilo bi previše šuma u signalu (vrludanja pozicije tamo amo usled projektovane greške uređaja), tako da bi postojao rizik da put koji odometar beleži bude drastično veći od stvarno pređenog. Ovako sa eliminacijom kretanja manjom brzinom od recimo 2-3 km/h, pri kretanju manjom brzinom on ti pokazuje da si prešao manji put od realnog. Deluje da je nemoguće napraviti GPS odometar koji bi sa zadovoljavajućim stepenom preciznosti beležio pređeni put pešaka. Za bicikl je daleko bolja situacija.alazovic wrote: Odometar meri stvarni pređeni put i ako radi kako treba i ako je dobar GPS signal - to je prava vrednost pređenog puta (problem može da predstavlja sporo kretanje, gde GPS softveru nije jasno da li ti stojiš ili se krećeš).