Operacija "NP Sutjeska - Jezero" : Zelengora i Trnovačko jezero (160km, 7000mu)
Ova naša operacija je bila podeljena u dva velika dela, ali sve u okviru NP Sutjeska koji je spoj predivne prirode i skorije istorije (NOB - Operacija Švarc).
Prvi deo je bio trodnevno obilaženje Zelengore i njenih gorskih jezera na 1500m nadmorske visine (Donje Bare, Orlovačko i Jugovo), kao i prolaženje kroz šume i nepregledne pašnjake, kanjone Hrčavke i Sutjeske i prepuštanje čarima ove čarobne planine, kao i najvećem bazenu u regiji na Tjentištu (16000m2).
Drugi deo je bio pohod prašumi Perućici (najvećoj u Evropi), vodopadu Skakavac (80m), Trnovačkom jezeru (najlepšem jezeru kog sam ja video) i Magliću (2386m - najvišem vrhu BIH).
Zahtevni ciljevi su bili zacrtani, dosta toga sa prefiksom NAJ, nije prošao dan da nismo pedalirali ili planinarili oko 1000m uspona, ali napore je olakšavala predivna priroda koja nas je očarala i pokazala svu svoju lepotu i poklonila nam jedno jezero u obliku srce - samo za naše oči! Ovde možete da pogledate šta vas čeka na tom predivnom putu - jednom od najlepših izleta u mojoj skromnoj karijeri ljubitelja prirode...
http://tripbike.fotopic.net/c1890230.html
Uživajte!
P.S. Možda ću morati povremeno da šifrujem galeriju zbog protoka fotopic free galerije. Sorry