Međutim, svaki od tih telefona danas u sebi ima i GPS i nekako mi je glupo kada nečega već ima ne koristiti ga uopšte

Koliko god u prošlosti bio popularan, verovatno Symbian u startu treba otpisati s obzirom da i sama Nokia prelazi sa njega na Windows Phone. Dakle, ostaje dilema - Windows Phone ili Android? Vidim da je Android prosto "eksplodirao" što se softverske podrške za sve i svašta tiče i da ga klinci naloženi na gedžete obožavaju, ali nekako sam sklon da mislim da je Windows Phone za našu sortu pametniji izbor, ako ni zbog čega drugog a ono zbog navike i mogućnosti korišćenja Ozi CE (pored ostalog softvera koji se u međuvremenu pojavio).
Ako se složimo da je tako, dilema se uglavnom svodi na neki od dva (prilično skupa) HTC modela koji rade pod Windows Phone-om, ili vrlo zanimljivi i mnogo manje skup (a ne mnogo manje sposoban) Garmin Nuvifone M10; isti OS, ista rezolucija ekrana (800x480), a što je izuzetno cool, u njemu već stiže preinstaliran Garminov softver sa kompletnom Evropom i SCG Route-om, tako da treba samo dodati ostale softverske perverzije koje poželimo.
Ono što mi, međutim, u celoj toj priči malo smeta jeste činjenica da sam godinama navikao na određeni gabarit mobilnog telefona, a ove "pametne" sprave taj gabarit značajno uvećavaju (doduše, nude i upotrebljivije ekrane). Deluje da trenutno postoji samo jedno rešenje koje bi me spasilo od povećanja gabarita i mase telefona, a omogućilo mi posedovanje "pametne" sprave - Sony Ericsson X10 mini Pro. Mališa je čak MANJI od mog dosadašnjeg SE K610i, a pritom ima i touch screen i qwerty slide tastaturu pride! Dakle, na prvi pogled reklo bi se sprava iz snova

Vidim da klinci gedžetomani iz nekog razloga organski ne podnose Sony Ericsson, a neki mali što piše prikaze za domaće mobilne sajtove SVAKU recenziju nekog SE telefona otprilike završi konstatacijom "telefon nije loš, ali može da se dopadne samo Sony Ericsson fetišistima"

Eto, to je ono što sam u ovom krugu imao da kažem na temu svojih polilema. Polako, pa da prelomim