Drugari,
Iako je podosta ljudi iskazalo želju za ovom vožnjicom (na moje pozitivno iznenađenje), moj tajming je bio malko blesav - u stvari išao sam do druga koji je na terapiji u Banji Gornja Trepča, tamo sam trebao da se nađem između 14 i 15:30h, tako da nisam smeo da krenem posle 11h. Osim Polara, koji je bio na korak da dođe solo do KV-a, kraljevčanima je to bilo suviše rano, imali su radne obaveze.
Sve u svemu, u meni totalno nepoznate krajeve otišao sam solo. Moja procena od 700 metara uspona na kraju je ispala mnooogo optimistična. Završio sam sa 1070 metara, kiša je povremeno prskala posle 13h pa sam se družio sa extra ljubaznim meštanima par puta pod njihovim tremovima. Usput sam naišao i na stotinak planinara iz Mladenovca (većinom školarci) koji su pešačili od manastira Vujan ka vrhovima ove planine.
Osim nekih 6 km na vrhu gde je stvarno loš, put je asfaltiran, kao i silaz do Banje. Sve ukupno, nekih 80 km.
U povratku je kiša padala ispred mene, pa su putevi bili mokri, što znači da sam se vratio extra usvinjen
Ljudi - mnogo je dobra vožnja, vredi da se ponovi, samo sa nekim planom za izlazak na sam vrh Vujan i odlaskom do manastira. Ali mislim da je neka takva kružna varijanta iz Kraljeva problematična zbog tajminga, teško se uklapa u jedan dan, osim da se krene rano ujutro i da se ceo dan pedalira...
Ajd toliko za sada, napraviću nelki širi fotkani izveštaj sa trekom ako stignem danas - sutra.
L.A.