Pešter, Jadovnik - 27. maj 2011. do 29. maj 2011.
Moderator: Moderatori
Re: Pešter, Jadovnik - 27. maj 2011. do 29. maj 2011.
I ja takođe preskačem, čekam vas na Fruškoj gori 

Bože zdravlja dolazim i ja a kako, to ću već videti da li ima još neko zainteresovan ili će me neko pokupiti u Kraljevu.Trekove još nisam pogledao pa ne mogu ništa komentarisati.Ako stignem kasnije ću.
Iz Niša nas je četvorica.
Ako sve bude kako je planirano,Boze zdravlja,nadam se da se pojavim sa Kushom. Valjda cu konacno upoznati tu cudesnu druzinu... 

-
- Freebiker
Ja sam zauzet za vikend turnirom u basketu i ne mogu to da ispalim
Lepo se provedite ljudi!

Lepo se provedite ljudi!

...da se prijavim i ja kao drugi Pozarevljanin koji najverovatnije ide...
Posto je petak sve blizi i ja jos neznam kako cu ici do Jadovnika, molio bi da se javi neko iz Novog Sada ili Beograda ko moze da me transportuje na izlet.
vreme?
i meni se ide ali ne da vozim auto 350+350 km i da pokisnem
i meni se ide ali ne da vozim auto 350+350 km i da pokisnem

I mene zanima vreme, da li neko ima pouzdanu informaciju šta nas čeka?
Vreme standardno kišovito već tri godine, kad je u planu ova vožnja, dakle - spremite se za blato:
http://www.weather2umbrella.com/sr/vrem ... /meteogram
Sva četiri ponuđena modela prikazuju barem povrermenu kišu
http://www.weather2umbrella.com/sr/vrem ... /meteogram
Sva četiri ponuđena modela prikazuju barem povrermenu kišu

There lie the woods of Lothlórien!...There are no trees like the trees of that land.
For in the autumn their leaves fall not, but turn to gold...
U svakom slučaju, ne predviđa se nikakvo zahlađenje, nikakav veliki kišni talas, ali deluje da će se ovaj trend nestabilnog vremena uz popodnevne pljuskove nastaviti. Meterolozi kažu da će od sutra ipak biti nešto suvlje nego što je bilo prethodnih nekoliko dana. Inače me je juče pozvao Marko iz 7 summits ekipe, kaže da su oni baš imali sreće s vremenom u toj svojoj turneji po najvišim vrhovima Srbije - uvek je bilo sunčano baš tamo gde su oni bili u tom trenutku, iako je bilo očigledno da skoro svud unaokolo pada kiša
. S tim što kaže da ih je blato dočekivalo svuda, dakle ove stalne kiše su prilično natopile šumske puteve u poslednjih nedelju dana (za razliku od vikenda 14. maja kada smo vodili planinare na Garvan i Kununu, kada su tradicionalno blatnjavi putevi bili suvi kao barut, da prosto ne poveruješ).
Dakle, treba staviti kramponke na felne i ne treba očekivati da možemo da ostanemo onako idealno čisti i suvi kao što nam se posrećilo na Radanu prvog dana, a ako nam se posreći, možda kiša ne bude padala baš po nama.
Uskoro javljam detalje vezano za spavanje u petak uveče u Gonju, a ažuriraću i trekove, da svima koji dolaze kolima dam varijantu kako da stignu od Sjenice.

Dakle, treba staviti kramponke na felne i ne treba očekivati da možemo da ostanemo onako idealno čisti i suvi kao što nam se posrećilo na Radanu prvog dana, a ako nam se posreći, možda kiša ne bude padala baš po nama.
Uskoro javljam detalje vezano za spavanje u petak uveče u Gonju, a ažuriraću i trekove, da svima koji dolaze kolima dam varijantu kako da stignu od Sjenice.
Možda bi već trebalo javiti domaru Miletu okvirno brojno stanje za smeštaj u planinarskom domu u Sopotnici. On to upravo očekuje jer su Ilija i Dragan izgleda na nekoj ekspediciji.
Sad sam se čuo sa Sreletom iz Sjenice da ga pitam za telefon čoveka iz Gonja koji bi nam organizovao ostavljanje automobila i spavanje u toj baraci tamo. Situacija nije dobra. Kaže Srele da je padalo puno kiše tamo ovih dana, da i trenutno pada kiša i da duva neki odvratni vetar, pravo pasje vreme, kaže, prosto čovek ne poželi da izađe iz kuće, a kamoli da se bavi nekim sportom na otvorenom. On nam ne savetuje da dolazimo, jer kaže da je blato na sve strane. Ja u svetlu tih informacija od njega prosto nisam pametan šta nam je činiti. S jedne strane, ideja da ponovo otkazujemo kao prošle godine čini me rezigniranim, a s druge potpuno delim Emilov stav da je besmisleno klackati se u autu 300*2 km da bi se dva dana valjao u nekom blatu biciklom i molio boga da te zaobiđe kiša. Koliko ovako napamet mogu da procenim, skupilo bi nas se 10-15, ali da li je to ono što zaista želimo?
Hajde recite šta nam je činiti...
Hajde recite šta nam je činiti...
To što je rekao prijatelj iz Sjenice,meni izgleda dosta realno. Mozda bi trebalo da promenimo lokaciju za nešto pitomije i peskovitije
. Možda Stolovi ili nešto slično. Ako je većina blizu odustajanja ,ja bih svakako da osmislimo neku drugu,možda bližu lokaciju. Makar na jedan dan. Vreme je da brzo reagujemo. Da čujemo iskunije freebajkere!