Helou
Takodje razumem one koji zagovaraju da se klani glavnih puteva. Jednsotavno oni sporedniji su manje prometni,
sto znaci tisinu i vece uzivanje u voznji i okolini.
Problem nastaje tada kada taj sporedni put postaje ocajnog kvaliteta, sto ume da u prilicnoj meri smanjuje poslednju stavku iz gornje recenice

Jednostavno ako covek vozi drumski bicikl losi putevi mogu biti izuzetno neprijatni, a potencijalno i opasni.
No, sto se konkretne deonice tice imam sveze informacije za veci njen deo.
Krusevac-Kraljevo: Magistrala je glatka, ali kao takva i prometna. Nije to Ibarska, ali opet.
Alternativa je sporedni put. Protekli 600km brevet je isao preko Trstenika ka Kraljevo i u Vitanovcu hvatao put ka Kragujevcu.
Neki njegovi delovi su sveze obnovlejni, pa su prava uzivancija za voznju, jer saobracaja ima jako malo.
No losih delova ima bar 50% i to je onaj stari izraubovani veoma grub asfalt, ti i tamo sa rupama i totalno ispranim mestima.
Ostatak te alternative preko Kukuljina i Medvedje nisam prosao, je to nije bila trasa breveta, ali veratno je u slicnom ili jos gorem stanju(posto od Trstenika je magistrala najkonkretniji put za Krusevac)
Vitanovac-Kraguejvac: generalno dobar put, manje saobracaja nego sto sam ocekivao od jednog tako vaznog pravca.
Vise prometa je tek posle prikljucka pravca iz Mrcajevaca, i pre ulaska u Kragujevac.
Ali put je svuda dobar, i sto je bitno - sirok.
Kragujevac-Jagodina mi je nepoznat pravac.
Jagodina-Cuprija: ako se dobro secam ta deonica nije losa, ili bar ne znacajno losa. Promet samo lokalni.
Cuprija-Pojate: katastrofa. Razvaljeni betonski put, ali prometa jako slabo (ko je jos lud da aka auto tuda, sem takih kao ja sto ne znaju)
Mislim da je put i u nastavku prilicno los, sve do Deligrada (ako te bude zanimao pravac ka Nisu)
Kad smo vec kod Nisa, trasa breveta je isla od Krusevca preko Kaonika i Djunisa do Deligrada, i prvi deo je nov novcijat, a posle ima par losijih deonica slicnih onim izmedju Trstenika i Vitanovca, ali daleko manje.
I tako ..

nadam se da sam ti bar malo pomogao
Sve u svemu navedene, meni poznate trase su sasvim ok za bicikliranje, nema previse saobracaja.
Od Krusevca se lagano penjes sve do pred Kragujevac, sa blagim zaostravanjem pri kraju, a onda spust u Kragujevac.
Od Jagodine ka Krusevcu izmedju Jagodine i Cuprije ima kraci usponcic oko 1km, a kasnije posle Cuprije ume da goredolira
Pozdrav