Dosad nisam imao prilike da idem na hrvatsko primorje koje je po slikama sudeci vise nego lep, pa sam odlucio da svoj jadni godisnji odmor od 12 dana provedem na bajku vozajuci se po hrvatskom i crnogorskom primorju.
Do splita sam mislio stici vozom. Na e-mail poslat u istom trenutku zeleznici srbije odgovorili ovako:
"
(na sajtu pise sledece: JP "Železnice Srbije" u svojim vozovima, u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju, nemaju vagone prilagođene za prevoz bicikala.
Prevoz je moguć ukoliko se bicikl sklopi i upakuje na odgovarajući način tako da se može smestiti kao lični prtljag u istom odeljku u kojem je smešten putnik. - posto se sa tim nisam zadovoljio pozvao sam call centar zeleznice srbije gde su mi potvrdili gore napisano i cena karte je 37 Eur u jednom smeru)
i hrvatskoj zeleznici koji je za 10 min. odgovorio ovako:
"Poštovani
Prijevoz bicikla je moguć , cijena za jedan smjer iznosi 30.00 kuna , povratna 60.00 kuna , cijena za putnika povratne karte iznosi 428.00 kuna .
S poštovanjem ,
HŽ – Informacije ,
Dubravka Magdić"
Satnica za deonicu od splita do kotora ne postoji. Planiram da tu relaciju uradim za 6-7-8-9 dana jadranskom magistralom pored mora. Spavao bi u satoru, mozda u divljem mozda u kampovima od koji ima prilicno puno. Sator imam za 4 osobe koji nije tezak, nosio bi ga po potrebi.
http://croatia.hr/hr-HR/Smjestaj/Turist ... w1LHBcNTc0
http://croatia.hr/hr-HR/Smjestaj/Turist ... w1LHBcNTc0
Od tih 7-8-9 dana dan ili dva bi posvetio Dubrovniku.
Citao sam dosta o duzim turama ovde na forumu, ali komentari su uvek dobro dosli.
Postavljam najavu jer trazim drustvo za voznju. Nije mi cilj da u junackom duhu projurim pored obale. Na ravnom sam proslog vikenda vozio oko 380 km deonicu becej-novi sad (petak), novi sad-lazarevac (subota), lazarevac - becej (nedelja) (Srdjane, jos jednom ti se zahvaljuljem za tu voznju i pratece usluge

Povratak iz kotora autobusom do NS. Iz NS do beceja opet bicikl. Pa ga glancam i remontujem pa se spremam na krug oko Sopotnice.

Toliko od mene, a sad je red na vas koji ste eventualno zaiteresovani za ovo putovanje.