- gmapbmap.img (obično je to basemap),
- gmapprom.img (topo mape iz T verzija Oregona),
- gmapsupp.img (fajl koji pravi Mapsource)
Najviše me je mučila AdriaRoute Lite koja je dolazila u obliku .img fajla i zauzimala mi jedan ceo naziv, tj gmapprom.img pa sam je reimenovao u AdriaRouteLite2.img
Ali kad sam probao GPS, i ta mapa je bila u meniju! Probao sam potom i kilometarske nazive, sve radi kako treba, mrzelo me je da testiram i nazive sa blanko mestom ili fajlove sa tačkom tipa "Adria Route V3.3.img". Samo je bitno da ekstenzija ostane img i da bude u Garmin folderu.
Ovo važi i za sve druge uređaje sa "dostupnom" memorijom (Nuvi, Colorado, Dakota...) ali ne i za eTrex seriju.
Eto, ja sam ovo do sada propustio, a ako je još neko, evo prilike da mape ubacuje na ovaj način:
Svaku mapu posebno selektujte u Mapsource-u i eksportujte u GPS. Sa CGG Route kartom dobićete fajl "gmapsupp.img" koji reimenujete u, recimo "SCGRoute24dem.img". Potom isto uradite sa ostalima koje koristite.
Očigledna prednost ovog sistema posebnih fajlova je lak update - kada izađe neka nova verzija karte, samo obrišete stari fajl i kreirate novi kroz Mapsource. Meni ovo dosta znači jer pri selektovanju karata u Mapsource-u, večito zaboravim da ubacim onu topo sa izohipsama i obično mi baš zatreba kad je nemam

Sad gledam na netu, ovo je omogućeno još polovinom 2009. godine updateom za Oregon 300, taman kad se pojavila i serija x50. Eto, dve godine sam živeo u neznanju

Još kad bi se slučajno u nekom meniju pojavio file manager