Zeleo bih prvo samo da spomenem nesto sto se tice smestaja. Pre par meseci sam predlozio nesto ali nisam naisao na podrsku drugih ljudi. Naime, moja ideja je bila da se napravi nesto kao "direktorijum" smestaja kod proverenih ljudi
Ne samo da je ovo dobro pri planiranju sopstvenih voznji vec je i fininasijski isplatljivije. Sigurno mi je bolje da platim 5e nekom "kolegi" biciklisti nego da dam 2x ili 3x gazdi nekog hostela/hotela/motela/ ... Em platim jeftinije, em kolega zaradi, em uvek su tu neke biciklisticke price, ko gde sta kad kako, bla bla bla ...
Mogu da se kladim da ce odmah (kao i proslog puta) neko da mi baci URL couchsurfinga, ili onog drugog sajta specijaliziranog za bicikliste gde sve ima samo nasih ljudi nema

E sad da se vratim na temu. Posto sam se prosle godine iscimao i vukao sa sobom onu prikolicu sada bih zeleo da obidjem sto vise gradova u Srbiji ali sa idejom da ne nosim nista od opreme sa sobom. Znaci, prosecno rastojanje izmedju dva grada u Srbiji je oko 70 80 km, sto moze da se predje laganica u prvoj polovini dana, a u drugoj polovini da se malo proseta po tom gradu.
Recimo ja nikad nisam bio u Kragujevcu (a jos malo pa mi je 30god?!) sve do proslog leta. E sad, u cemu je fora... Iscimao se da udjem u grad biciklom, i nisam ni kao covek stigao ni kafu da popijem vec sam morao da trazim izlaz iz grada da bih se negde ulogorio...
Zato bih sada zeleo da nadjem neki smestaj u Kragujevcu i da kao covek lepo odspavam, operem noge, i da prosetam kao gospodin covek...
E sad, onako roughly nabacano gradovi koje bih ja zeleo da posetim su Kraljevo, Cacak, Uzice, pa preko Bajine Baste do Valjeva, pa onda Sabac, Novi Sad… E onda ili severno do Subotice ili ovamo dole desno do Beograda pa kuci u Krusevac…
Naravno ne odricem se ja campinga ali hocu da jednu turu izvozim I da ne razmisljam gde cu da spavam