Kupio sam cizme "Magnumke", daj te neki savet kako i sa cime da uradim impregnaciju da mi sto duze budu nepromocive i zasticene.
Hvala i pozdrav
Impregnacija obuce
Moderator: Moderatori
Impregnacija obuce
Kada krenem - znaću kuda, kada stignem - znaću zašto, kad se vratim... znaću kome
Re: Impregnacija obuce
Imas dosta ideja od raznih sprejeva, vazelina, Pavloviceve ili neke druge masi. Ja to radim starom metodom uvece imalin u debljem sloju (ne previse) a ujutru cetka u ruke i udri. Pozdrav.
Ја сам за кожну обућу набавио крему у Планикиној радњи у Новом Саду. Крема је доста масна и после мазања обуће на киши се само створе капљице на кожи а кожа не упија воду. Да нисам проверио не бих препоручивао.
Nisi napisao da li ti magnumke imaju neku menbranu, gorotex na primer. Tu idu posebne kreme bas za to. Mislim da je najbolje da odes do radnji Gora i Iglusport u Beogradu. Tu ima veci izbor raznih krema i sprejeva i tu ce ti najbolje reci sta da stavis na cipele.
Nemam pojma da li imaju membranu i kakvu...
Drugar me je i pitao zar te cipele vec nisu dovoljno zasticene da budu nepromocive, sto ima smisla.

Ja sam vec kupio neki sprej "casablanca" na nagovor prijatelja sa kojim je on zadovoljan, doduse on koristi za cipele u kojima ide na posao, tj po urbanim sredinama.
Naprskao sam cipele pa cu da vam prenesem iskustva...
Ono sto sam dobio kao savete da pored krema koje se kupuju u prodavnicama planinarske opreme, namazem i Pavlovicevu mast ili gusciju mast.
Kazu samo je fora namazati cipele dok su nove i suve, i ponoviti nekoliko puta da dobro upiju, pa ih zavrsiti sa imalinom...
Hvala svima i pozdrav
Drugar me je i pitao zar te cipele vec nisu dovoljno zasticene da budu nepromocive, sto ima smisla.

Ja sam vec kupio neki sprej "casablanca" na nagovor prijatelja sa kojim je on zadovoljan, doduse on koristi za cipele u kojima ide na posao, tj po urbanim sredinama.
Naprskao sam cipele pa cu da vam prenesem iskustva...
Ono sto sam dobio kao savete da pored krema koje se kupuju u prodavnicama planinarske opreme, namazem i Pavlovicevu mast ili gusciju mast.
Kazu samo je fora namazati cipele dok su nove i suve, i ponoviti nekoliko puta da dobro upiju, pa ih zavrsiti sa imalinom...
Hvala svima i pozdrav
Kada krenem - znaću kuda, kada stignem - znaću zašto, kad se vratim... znaću kome