Pre par nedelja odem ja u Bubanj Potok da tražim neki solidan polovan bajs. Preko raspusta sam radio u susednom selu u nekoj livnici pa mi je trebao prevoz a stari bajs je unakažen. Nisam pre bio u Bubanj Potoku pa nisam znao da ima onoliko prevaranata. Pričaju bajke o bajsu i mole boga da ga ne probaš. Bez trunke stida ti lupe cenu od 100e za običnu krntiju. Jedno 2 sata sam tražio tako dok nisam naišao na jednu koja mi je zapala za oko a i cena je bila pristojna. Provozao sam par krugova i video da mi odgovara. Ništa ne preskače, menjači bukvalno klize, koči u mestu samo sedište nije baš udobno. Ja, šta ću... Kupim. Računam, nigde neću naći bolju za 60e. Vratim se ja u rodni Mladenovac i pri prvoj vožnji počne da me 'vata nervoza. (Razna krckanja u srednjem pogonu, škripa i preskakanje lanca 3 puta) Dotegnem je malo, podmažem i sve je bilo ok 3 dana. 4. dan poče da preskače lanac na poslednjem prenosu. (7 ih ima). Ne znam da li je problem u račni ili menjaču. Nastavio sam da vozim ne koristeći taj prenos. Par dana kasnije padne kiša, ja proklizam pred samom kapijom livnice (rođeni baksuz) i iskrivim bandaš. Juče odem kod majstora da vidim ima li mu spasa čisto radi reda jer sam znao kako sam ga unakazio. Posle na lokalnom buvljaku kupim novi bandaš i bio mi je sumnjiv pa sam se vratio do majstora da proverim. Majstor je blizu pa sam mogao da se šetkam. Potvrdio je moje sumnje pa sam vratio bandaš prodavcu a on mi je nudio druge ali svi su imali istu manu (neko "čangrljanje" u glavi). Prodavac je na licu mesta popustio neke matice na osovini pa je bilo dosta bolje ali ja sam ponovo otišao kod majstora da proverim. Rekao je da je u redu samo mora da zategne žice. Kada sam stigao kući namestio sam gume i postavio sam točak na bajs ali me mrak omeo u daljem radu. Sad poenta priče. Jutros okrenem bajs naopačke da vidim je li sve u redu i imam šta da vidim. Račna igra sambu dok se okreće točak. Koliko se ja razumem to ne sme da se mrdne. Zna li neko u čemu je problem i šta da radim? Muka mi je više od davanja para za delove koje sklapaju deca u Vijetnamu. Zahvalan unapred!