S obzirom da je krajnje vreme da na naša četiri sajta rešim problem Events Calendar plugin-a, koji nije kompatibilan sa verzijama PHP-a novijim od praistorijskog 5.2 (zbog čega moram na hostingu da teram 5.2, uz sve neprijatnije kompromise i probleme), zamenio sam stari Events Calendar jednim znatno modernijim. Kada se ulogujete sa svojim korisničkim imenom naći ćete meni Događaji, i tu je sve prilično jasno, siguran sam da ćete se snaći i bez mnogo potpitanja. Sada je i sistem za pretragu daleko moćniji, što bi svakako došlo do izražaja kada bismo na sajtu imali najave velikog broja izleta.
Imamo i novi plugin za prikaz vaših gpx i kml datoteka na Google mapama (još uvek paralelno rade i novi i stari). Kada uđete u editor članaka videćete na kraju prvog reda plavu ikonicu (GmapGpx). Kliknite na nju i otvoriće se prilično logičan interfejs, gde možete da uradite upload vaše datoteke, izaberete vrstu mape i podesite još štošta od parametara (uključujući i to da li će biti prikazana download ikonica ili ne).
Probajte, pa javite utiske

Ako je sve ok, onda možemo konstatovati da je Freebiking sajt već spreman čak i za PHP 5.6, sad treba rešavati ostale.