Ručke upravljača
Moderator: Moderatori
Ručke upravljača
Ljudi dajte mi neki dobar savet koje ručke upravljača uzeti.Trenutno imam neke gumenjake i ruke mi se raspadnu polse duže vožnje.
Ritchey ima dobre gripove, ima ih u P.bike-u. Ako ti i one budu tvrde u sta ne verujem, kupi rukavice sa gelom ili debljim ojacanjima. Uz dobre gripove, rukavice i amortizer, ne bi trebalo da imas problema, makar na bajsu proveo i vise od 10 sati. Ja tih problema nemam, imam ritchey gripove na 2 bajka i profile design na trecem.

MTB-VRH brate!!!
Zbog uzanog volana, imam tvrde ručke, i ruke mi ne otpadaju.
Možda vredi proveriti i kakav ti je položaj ruku u toku vožnji, da li ti je volan dovoljno blizu/daleko.? Menjaš li položaj ruku u toku vožnje? Držiš li se grčevito, kao da će da ti otimaju bajk? Imaš li rogove i koristiš li ih? Koliko god da su ručke dobre, ako nešto od ovoga nije u redu, otpašće ti ruke.
Možda vredi proveriti i kakav ti je položaj ruku u toku vožnji, da li ti je volan dovoljno blizu/daleko.? Menjaš li položaj ruku u toku vožnje? Držiš li se grčevito, kao da će da ti otimaju bajk? Imaš li rogove i koristiš li ih? Koliko god da su ručke dobre, ako nešto od ovoga nije u redu, otpašće ti ruke.
Takodje, preporucujem Ritchey iz planeta... Uradjeni su od one meke gume, Super lezi ruka na njima... Materijal me podseca na onu gumu od koje se pravi djon na rukometaskim patikama (ona sto se ne kliza)...
Da ne pominjem da se vrlo lako stavljaju posto su rastegljivi... Sto je meni barem vrlo bitno...
Da ne pominjem da se vrlo lako stavljaju posto su rastegljivi... Sto je meni barem vrlo bitno...

Kontam ja da treba da stavim rogove na bajk,ali mislim da mi bilo udobnije da stavim malo kvalitetnije ručke od ovih gumenjaka.Malo mi je problem stici do PLANET-a ,mislim da toga kod nas u Subotici nema.Probacu u KAPRIOLU/CAPRIOLO
da vidim sta imaju.Za rogove sam pitao ali ću se morati strpiti do sledeće godine,prazan im je lager.
Inače ruke u toku vožnje najčešće držim na mestu gde bi trebali da stoje rogovi pa me verovatno zato i "ubijaju" ruke...

Inače ruke u toku vožnje najčešće držim na mestu gde bi trebali da stoje rogovi pa me verovatno zato i "ubijaju" ruke...
- High_Octane
Pogledaj ako igde mozes da narucis Specialized Body Geometry Grips, mislim da ce ti odgovarati. Ne verujem da je bas jeftino ali 100% znam da su udobne, nisu za extemnu voznju vec za XC.Jos jedna stvar, ravan korman nekada ne pogoduje svima, probaj sa krivim, tad ti ne trebaju rogovi ali ce ti ove rucke i volan spasiti ruke. Naravno i amortizer je veoma bitan.