Led Lampe za biciklu
Moderator: Moderatori
Led Lampe za biciklu
Danas sam bio na buvljaku u potrazi za ovim sve popularnijim kinezima i verovali ili ne, na celoj pijaci ni kod jednog kineza nisam nasao lampe sa diodama za bicikle. Neverovatno. Ima onih kamperskih, rucnih, stolnih, svakakvih samo ne ono sto sam ja trazio.
Na kraju sam nasao kod nasa dva prodavca ovako nesto, po ceni od 250din.
Idu u njih 4 male AA baterije.
Na kraju sam nasao kod nasa dva prodavca ovako nesto, po ceni od 250din.
Idu u njih 4 male AA baterije.
Kupio sam na subotickom buvljaku. Prodaje lik na tezgi, zajedno sa ostalom opremom za bicikle. Znaci, udjes sa druge strane pijace, tamo gde prodaju voce...ne udjes u halu vec skrenes levo...ides prolazom gde su tezge(prodaju uglavnom delove za kola, motore, bicikle), i sa desne strane 3-4 tezga...ne mozes omasiti posto jedino on ima ove lampe.
@zoro, murija me jos nijednom nije dirala za voznju bez svetla...a naleteo sam par puta letos na patrolu na putu...naravno, vozio sam na osvetljenom putu za SU, biciklistickom stazom.
Veci je problem u shumi gde te mogu pokupiti kasaci sa konjima. Prosle nedelje smo isli jedno vece i ladno iz mraka izlete 2 kasaca. Sva sreca da smo ih skontali na vreme pa smo se sklonili. Letos su nas isto skoro pokupili usred bela dana na nekom uskom puteljku, pa smo sklonili pored puta u zbunje.
@zoro, murija me jos nijednom nije dirala za voznju bez svetla...a naleteo sam par puta letos na patrolu na putu...naravno, vozio sam na osvetljenom putu za SU, biciklistickom stazom.
Veci je problem u shumi gde te mogu pokupiti kasaci sa konjima. Prosle nedelje smo isli jedno vece i ladno iz mraka izlete 2 kasaca. Sva sreca da smo ih skontali na vreme pa smo se sklonili. Letos su nas isto skoro pokupili usred bela dana na nekom uskom puteljku, pa smo sklonili pored puta u zbunje.
Evo upravo sam se vratio sa testiranja novih lampi.
Odmah na pocetku, sta mi je zasmetalo najvise...upravo ono sto je mixitron rekao...oni providni "prstenovi" pred kraj lampe tako svetle da izbijaju oci, moracu zalepiti preko toga neku izolir-traku ili nesto, bas smeta tokom voznje.
Dosta dobro svetle lampe, fino se vidi u mrklom mraku. Inace, nisu bas nekog kvaliteta ali mislim da se za tih 250din isplate.
I da, na omotu pise da moze da se koristi i za ronjenje tj. pod vodom, mada cisto sumnjam.
@misa, kada stavis baterije i vratis prednji poklopac, kada gledas od napred, da li ti diode lepo 'nalegnu' na one "krugove" koje se nalaze na poklopcu ili ne? Ne znam kako, ali ne mogu da namestim redovno, pa kad upalim lampu onda se snop svetla malo rastrka na sve strane...ili to ni ne moze lepo da se namesti?
Odmah na pocetku, sta mi je zasmetalo najvise...upravo ono sto je mixitron rekao...oni providni "prstenovi" pred kraj lampe tako svetle da izbijaju oci, moracu zalepiti preko toga neku izolir-traku ili nesto, bas smeta tokom voznje.
Dosta dobro svetle lampe, fino se vidi u mrklom mraku. Inace, nisu bas nekog kvaliteta ali mislim da se za tih 250din isplate.
I da, na omotu pise da moze da se koristi i za ronjenje tj. pod vodom, mada cisto sumnjam.
@misa, kada stavis baterije i vratis prednji poklopac, kada gledas od napred, da li ti diode lepo 'nalegnu' na one "krugove" koje se nalaze na poklopcu ili ne? Ne znam kako, ali ne mogu da namestim redovno, pa kad upalim lampu onda se snop svetla malo rastrka na sve strane...ili to ni ne moze lepo da se namesti?
"@misa, kada stavis baterije i vratis prednji poklopac, kada gledas od napred, da li ti diode lepo 'nalegnu' na one "krugove" koje se nalaze na poklopcu ili ne? Ne znam kako, ali ne mogu da namestim redovno, pa kad upalim lampu onda se snop svetla malo rastrka na sve strane...ili to ni ne moze lepo da se namesti?"
Meni lepo legne sve na svoje mesto, nemam tih problema, kao ni to da mi prstenovi sijaju u oci, normalno "bije" napred. Da moze da se sa njom roni - moze ali da ce da tada da svetli - nece .
Meni lepo legne sve na svoje mesto, nemam tih problema, kao ni to da mi prstenovi sijaju u oci, normalno "bije" napred. Da moze da se sa njom roni - moze ali da ce da tada da svetli - nece .
MTB-VRH brate!!!
-
- Freebiker
Heh pa taj prsten sluzi da vidis da li je svetlo upaljeno ili ne,
jer naprimer u gradu,pod ulicnim osvetljenjem je tesko primetiti snop svetla na asfaltu (ili gde vec)
Imao sam isti problem sa B&M svetlom na dinamu,
na prednjem "staklu" na gornjoj strani i na bokovima je providno,
i taman kako svetlo stoji fixirano na prednjij vili,
tako direkt sa tog svetlog prstena tuce u oci
izuzetno iritirajuce u mraku,a i prilicno me "zaslepljava"
Naravno parce crne izlolir trake je resilo problem
Pozzzz
jer naprimer u gradu,pod ulicnim osvetljenjem je tesko primetiti snop svetla na asfaltu (ili gde vec)
Imao sam isti problem sa B&M svetlom na dinamu,
na prednjem "staklu" na gornjoj strani i na bokovima je providno,
i taman kako svetlo stoji fixirano na prednjij vili,
tako direkt sa tog svetlog prstena tuce u oci
izuzetno iritirajuce u mraku,a i prilicno me "zaslepljava"
Naravno parce crne izlolir trake je resilo problem
Pozzzz
Da, za sve one koji ne umeju da mahnu rukom ispred svetiljke Biće tu izolirke, vidim ja.IRalic wrote:Heh pa taj prsten sluzi da vidis da li je svetlo upaljeno ili ne
CatEye tu glupost inače reklamira kao 360 vidljivost. Veoma je značajno da te vide odozgo i odozdo :-/
PiEs - novine na mixitron.fotopic.net