Vozim polar mirage sa suntour NS amortom, avid7 ručkama kočnica i prednjom kočnicom sram 7.0. Od fancy delova imam ritchey šticnu.
Vol'o bih da uzmem onaj giantov ram iz capriola, natrpam ga sram 7 ili 9 mehanikom, točkovima srednje klase, napred može i neki magurin disk, ali će i dobar V raditi, pozadi će V biti sasvim dovoljan; amort - nešto što zahteva malo održavanja i izdržava pristojnu količinu torture, shvatam da magura ima amorte koji odgovaraju opisu.
Prednji pogon - bilo šta što ima planinski odnos zupčanika (čitaj, radiće i deore ili onaj truvativov ekvivalent).
E, da, voleo bih i hub dynamo
Voleo bih i jednog drumaša, bilo šta u sora+ klasi sa 3x9 (campy još bolje...), jedino bih stavio neko nemučiteljsko sedište.
Recumbent - trike ili quad* sa podom i krovom od tanušnog fiberglasa ili karbona (+prozro za pogled napred) (ako pada kiša treba ostati suv), i sa primerenim prostorom za prtljag iza sedišta. Hub dynamo obavezan u 2 točka, rad' uvođenja svetla, ozvučenja, i drugih pogodnosti neophodnih za duga putovanja

. Ogibljenje rešiti upotrebom rear shockova na zadnjem sedištu
* - Ko je kao klinac vozio one cartove na pedale, svašta mu padne na pamet

Nikad nisam prežalio što sam ga prerastao.
I, naročito bih voleo dovoljno slobodnog vremena poduprtog dovoljnom količinom novca da sve to mogu da koristim na primeren način.
Neka celosvetska viza bi takođe dobrodošla.
A da imam neko naftno polje ili lanac hotela u zaleđu... ih... po meri rađeno sve... pa onda na krug oko Ade i north shore staza sa Brankovog mosta do Lukasa, preko krovova, naravno