Dakle, oni u kapriolu su zaostali. Radnja u Zagrebačkoj.
Vadim iz džepa kuku menjača.
Ahaaa, samo da pogledam, gdetostojigdetost...
-Evo ih ovde. (2m dalje)
Aha, super, da vidimo... hmmm... ovaj, ovaj, ovaj... damn, nije nijedan TAKAV

Ima jedan koji LIČI... ali ne... i zgledamo ga, i mlađahni prodavac komentariše, pa evo, ovaj liči, ali vidite, ovo ovde (deo gde dođe osovina točka, koji se ispresavijao, izgužvao, i sve u svemu doprineo tome da menjam kuku) je kod ovog šire nego na ovom vašem.
-Pa da. Zato ga i menjam.
?
-Ovo je preusko, osovina više ne može da uđe.
?!...Aha, da.
*-za one koji čitaju ozbiljno - nisu imali ni u Planetu; Darko mi je preporučio mašinbravara. Ol' čovek to skinuti kako treba na osnovu umereno zgužvanog primerka kuke ili da vucaram i ram, da vidi koji tačno oblik treba pogoditi?
-Dobro. Sledeća stvar, treba mi patron srednjeg pogona, UN-26, ta dužina osovine.
Eeeeeeeeeermmmmmm, samo da pozovem kolegu (on je stariji i iskusniji), KOLEGAAAAAAA, SPAŠAVAJ MEEEE!
Dolazi lik, sa stavom 'sve znam sve rešavam' - recite?
-Patron BB-UN26.
A!?
-Šimanov patron srednjeg pogona BB-UN26.
(za kompom), ma, ne znači mi to un26 ništa, koliko dugačak?
-Toliko.
Aaa. Pa ništa, uopšte nemamo patrone.
(I'd like to beat the crap out of your manager, please...)
-Uh, dobro. Hajd' sad na veliki posao. Imate BB5 kočnice?
Jao, nemojte mi tu šimanovu terminologiju...
-Nije to šimanovo, to su avidove kočnice. BB5. Mehaničke disk.
Aaaa, imamo.
-Može da se pogleda, može... drnd, drnd... OK, uzeću...
E sad, agonija. Pronaći gde je druga kočnica (evo je ovde), koja je koja (Ova je prednja, ta koju držite je zadnja. Ah, vidi stvarno, hehe), pronaći kutiju (Ma znate, ja radim u drugoj radnji, nemam pojam gde je šta ovde...), pronaći uputstvo (evo ga pored kočnice)... i takooooo... bankrotirao sam dibidus, ali sad mi ostaje da pretesterišem amort, stavim sve na mesto, podesim kočnice, i moj bajk je spreman za to da ga ne vozim
U Planetu sam kupio patron. U podrumu sam utvrdio da onaj plastični prsten koji ide levo ima preuske rupe ?! i da ključ nema šanse da lepo ulegne u nejga, pa je stezanje bilo po metodu ovlašnosti

Nadam se da je dovoljno. I tako. Akcije od večeras.
Apropo drugog amorta, pao je dogovor da budući vlasnik polara sam sebi sponzoriše kupovinu nekog soc amorta od soma i po (šta je bolje, omni ili zoom?

) u radnji, a ja ga ugrađujem
Ima li realno razlike između amorta u toj klasi?