XT-XTR?
Moderator: Moderatori
Prednji ili zadnji? Mozes li detaljnije da objasnis to preskakanje, jer moze biti da i nije do menjaca, nego na primer istrosene kasete, ili nesto slicno. Inace, XT nije bas model koji se tako lako kvari, znam neke ljude koji imaju XT star bar 6-7 godina i radi savrseno, a prevezli su dooosta. Tako da, po meni, XTR je neophodan samo takmicarima kojima je bitno veoma brzo menjanje brzina.
= \¯¯\° _(zzz...)
( ) / ( )
( ) / ( )
Ma biće najluđe kad je to problem koji se rešava lakim odvijanjem šupljeg šrafa na menjaču u toku vožnje
Ono što bih ja uradio je a) video u kakvom stanju je lanac b) kaseta c) probao da fino naštelujem menjač ako a) i b) prolaze d) rasturio sve, promenio sajlu i naštelovao menjač od nule ako ispit c) ne urodi plodom. C i D su najprostije opcije - najjeftinije.

Ono što bih ja uradio je a) video u kakvom stanju je lanac b) kaseta c) probao da fino naštelujem menjač ako a) i b) prolaze d) rasturio sve, promenio sajlu i naštelovao menjač od nule ako ispit c) ne urodi plodom. C i D su najprostije opcije - najjeftinije.
krsma The Doctor
preskakanje je iskljucivo na velikim pedencama. radi se o zadnjem mjenjacu. Kada je lanac na drugom prenosniku (naprijed), a nazad od 4 zubcanika pa na gore(3.2.1) e u tim varijantama nastaje preskakanje. lanac spada na zubcanik nize pa dolazi do pucanja i drugih problema... inace mjenjac je dobro podesen.
pokusacu s varijantom zamjene lanca pa cu javiti sta sam uradio...
hvala na preporukama !
pokusacu s varijantom zamjene lanca pa cu javiti sta sam uradio...
hvala na preporukama !
Krsma The Doctor
promijenio sam lanac i nemam vise problema s preskakanjem...
hvala na savjetima !
usput jos jedno pitanje da li je xtr2003 novija i bolja od xt(tacnije me zanima mjenjac zadnji)
hvala na savjetima !
usput jos jedno pitanje da li je xtr2003 novija i bolja od xt(tacnije me zanima mjenjac zadnji)