Za nekih 53-60 dana, tj prve nedelje Aprila - ja napustam Srbiju - i nadam se da se ne vracam.
Naime dobio sam stipendiju i odlazim u Japan, Tokyo - ako budem redovno ucio - stipendija i viza traju 5 godina - a za dalje cemo videti...
E sada ono sto me muci je - bicikl.
Ne pada mi na pamet da ga ponesem sada sa sobom jer imam i jos mnogo stvari koje moram da ponesem sa sobom - a i ne znam kako ce biti tamo po pitanju prostora za smestaj istog, dal ce moci u studenjak i tako to.
Znaci - verovatno bi pao transport kada se ja vec smestim tamo i odlucim sta da radim. Jel se neko od vas bavio slanjem bicikla nekom postanskom sluzbom u inostranstvo? Posta, DHL, TNT, UPS, Fedex.... Ako jeste - kako ga je zapakovao? Da li je stigao u jednom komadu?
Da li neko ima i predloge kako zapakovati bicikl za takvo slane? Kakva ostecenja ocekivati? Koliku postarinu ocekivati?
Ili je mozda bolje da ga prodam ovde?
Koliko para bi mogao moj bajs da kosta?
Ram - Scott Comp Racing - od ostecenja samo ogrebotine, i na pojedinim mestima (tamo gde se kace bisage) malo vise oguljena farba, vrlo lagan.
Sticna - Ritchey Comp
Sediste - sa gelom
Kompletna oprema Shimano Deore LX osim zadnjeg lancanika koji je SRAM PC-990 - a moze i da se vrati stari Deore LX koji je u odlicnom stanju. Na srednjem pogonu zamio veliku sajbnu.
SPD pedale.
Gume: Schwalbe Marathon XR, unutra Ritchey, presta gume, one lagane.
Felne - Mavic XC317 verujem... treba da proverim... keramicke kocione povrsine pise. Presle oko 2000km, zadnja felna ima brazde sa obe strane napravljene od strane istrosenih paknova - te brazde eto taman lepo odvedu vodu

Zbice - DT Swiss Competition sa DT Pro Lock niplama
Volan i lula Ritchey Comp
Rogovi - Ritchey WCS
Viljuska - Rock Shox SID Team - presla isto koliko i felne.
V brake je sistem inace.
Takodje bih mozda prodao i bisage - Crosso, Expert, dve prednje, dve zadnje i onu vrecu.
Imam i pletscher zadnji nosac - dva kraka se standardno kace kod tocka, a gornji krak se hvata za sticnu.
Koliko bih realno mogao da dobijem za gorepomenuto?
To bi bilo to... mozda se i vidimo... imam jos mart na raspolaganju za voznje...