Astrodule wrote:Staze po Novom Beogradu skoro gotove, ali ima par nekih cudnih stvari (da ne spominjem poluoborene trotoare).
Ali najvise me zanima, cemu sluze sledece "sprave" (osim da se lepo udaris u njih)

Cuj PAR !?
A sprave,upravo sam ih danas primetio preko puta mog lokala,
i nakon kraceg studiranja,zakljucio sam da sluze da biciklista ne mora da spusta nogu dole kada tu stane,
odnosno ne mora da iskopcava SPD ili ivlaci nogu iz klipsera,
jer moze elegantno samo da se jednom rukom prihvati za tu sipku
A na jednosmernoj stazi,kao na slici,sluzi i tome da nelegalno siroke volane,
koje voze freerideri i ostali sto uglavnom divljaju po gradu i stazama(misle vlasti),
ukloni iz saobracaja,jer ce ako misle tuda da prolaze morati da stave uze volane.
U protivnom ce za primer svaki takav bahati biciklista zakaciti volanom za stub,
i prosuti se pravo pod tockove kakvom automobilisti.
A mene kao triciklistu da ne pominjem,sumljam da mogu da se provucem tuda,
al jad,bas cu probati.
A inace bas sam prolazio pored tih "glavu dole" dok je jos taj deo bio sveze izgradjen,
i sa trajkom nisam imao problema
Ima jos jedna mnogo dobra stvar na tim novim stazama,valjda cu se setim da veceras snimim,umrecete od smeha/zalosti
Bilo kako bilo,sve je to da kazemo sjajno,ali dzaba su oni to pravili kada se pesaci tuda krecu kao i ranije,
i uopste ne reaguju na zvucne signale (neki cak ni na moj od 105 decibela)
Jednog sam imao cast da oborim,i neka sam

pijandura retardirana,od sveg 3 metra trotoara,on slep i gluv,pravo na mene
Bez zezanja,sa toliko pesaka,te staze su stvarno neupotrebljive,
i cik nek me neko zaustavi na ulici da me pita sto se ne kotrljam bici stazom kada sam u obavezi,ima da mu odgovorim i na to sto me nije pitao