Meni je iskreno mnogo 170 dolara za svetlo. Za te pare bi nadogradio opremu na bajsu pre nego svetlo. Neki GPS ili pulsmetar dobar ili nešto. To je već stvar standarda onog ko ga kupuje...

.
bobale wrote:mada to što je marka ne znači i da će jako da svetli
Pa pazi u suštini si u pravu samo meni realno nije potrebno mnogo bolje od ovoga koje imam. Jedini razlog zašto ne uzimam još jedno isto takvo svetlo i rešim problem time je težina. Ono jeste među najlakšima ali ne treba mi najlakše puta dva...

A što se tiče sočiva pa mislio sam da stavim sočivo za disipaciju svetlosti, a ne da ga usmeravam još više. Znači konkavno sočivo, a ne konveksno...

. Tu bi 28 belih dioda itekako došlo do izražaja. Pa bi onda mogli napraviti neki uporedni test sa nekim skupljim svetlom. Ovako na "suvo", to ostaje samo običan deo kineske baterijske lampe...
EDIT: Zna li neko kako bi se mogla izmeriti jačina svetlosnog fluksa bez nekog skupljeg uređaja. Ne mora biti naročito precizno nego otprilike da se zna. Negde sam čitao da se nešto može uraditi pomoću fotosenzitivnog laka. 10 lumena gore dole, samo da znam koliko otprilike ima jačinu fluksa. To bi omogućilo koliku toliku procenu kvaliteta, a ne nešto tipa "meni baš jako svetli ne znam kako tebi ne svetli". Obično su ti komentari izazvani preplaćivanjem nekog proizvoda pa ga sad moramo hvaliti kako ne bi ispali glupi što smo dali tolike pare za sra..e ...