Mislim da treba odustati, jer jako puno toga vezano za pripremu ove ture deluje prilično isforsirano. Prvo, čak desetak ljudi na koje sam sigurno računao da će ići iz ovog ili onog razloga su bili sprečeni da krenu (evo i Shebez to potvrđuje u prethodnoj poruci). Drugo, zbog ture sam nagurao sve obaveze krajem meseca u nemoguće kratko vreme, spavam mnogo kraće nego uobičajeno i pošto nisam imao dan odmora tamo negde od 5. maja osećam se već krajnje iznureno. I treće, kao da sve to nije bilo dovoljno, nego na kraju dolaze i meteorološke prilike koje OVAKO koncipiranu turu čine krajnje kontraindikovanom, odnosno ukoliko se pokažu kao tačne, oduzimaju smisao dosezanju najviših tačaka bilo prvog ili drugog dana vožnje.
Bilo je prilike da pedaliramo po Kučaju po kiši i bilo je to zanimljivo iskustvo, ali u tim vožnjama se nije išlo na vrhove. S ozbirom da ove godine iz raznih razloga skoro da više vremena provodim na Kučaju nego kod kuće

, nije mi potreban BILO KAKAV odlazak na Kučaj koji bi ličio na 10 prethodnih boravaka tamo od Nove godine do danas, već vrlo jasno koncipiran odlazak na Kučaj, sa vrlo preciznom idejom, željom da se tačno određeni doživljaj prenese ljudima, nešto novo, hrabrije i dinamičnije od onoga što je do sada rađeno. Nešto što će se dugo prepričavati. Verujem da će zaista biti bolje da to uradimo sledećeg vikenda, odnosno onda kada budemo mogli da budemo bar 70% sigurni da ćemo imati lepe, sunčane dane.