Moram priznati da sam oduvek zeleo da imam lowracer, a pogon na prednji tocak mi je uvek bio zanimljiv,
i samo je bilo pitanje vremena kada cu postati vlasnik takvog jednog

Kada mi je tricikl otisao u penziju, ostao mi je samo uspravni bicikl, i koliko god da sam bio dobre volje da ga vozim,
voznja je veoma brzo postajala bolna, i nimalo nisam uzivao u tome.
Dakle trebalo je delovati brzo, kako lepi dani ne bi prolazili uzalud, tj. bez voznji

Pogledam sta imam od delova u mojoj vreci trikova, malo mucnem glavom i eto - za manje od sat vremena iscrtah sve u Corel-u
izmerih dimenzije i uglove.
Pre podne tog dana sa posetio Jeep commerce: dobardan kakve cevi imate, aha, onda jedno lepo parce od 48,3x1,8 savne.
Citavih 300 i kusur dinara za 3 metra (minimum) a trebalo mi je nepunih 1,5m
Zatim sutradan pravac kod majstora koji proizvodi auspuhe. Ne vari lose, ali pripremni alat jaaako skroman,
cak na seckalici za cevi nema skala za uglove, pa je bilo malo emri malo od oka ..
Doduse ima hidraulicno presu i nesot alata za savijanje cevi.
Nakon par sati zezanja, ram gotov

Od tricikla sam iskoristio sve delove koji su se dali iskoristiti, sto ce reci:
boom i boom tube, drop out-i za zadnji tocak sa nosacem za menjac,nosaci sedista,
kao i kompletna poluosovina sa drzacima za disk kocnicu, koja drzi zadnji tocak.
A da, upravljac je takodje od trajka.
Ceonu cev sam isekao sa nekog starog rama, a ostatak je da savna 48,3 x 1,8mm plus neki odpadni parcici od auspuha,
koji su posluzili za zadnju mono viljusku i zadnju potporu sedista.
Glavna ideja je bila da se na brzinu nesto osposobi za voznju, a i ujedno da vidim kako sve to funkcionise,
pa ako mi se svidi, uzeti posle nekakav lep materijal i napraviti nov ram, koji bi se sklapao, ili bar rastavljao,
kako bi se bicikl mogao lako spakovati za incognito transport.
Komplet bajk kao na slici, dakle spreman za voznju, sa sve svetlima i sl. tezi ravno 15kg
Fino se vozi i MNOGO je BRZ !

konstantno drzao 40km/h bez problema.
Prenos je prilicno nizak, i definitivno treba nesto vislji, jer cak i na ravnom moze da se potera do maksimuma,
i izgleda da moze da izsprinta i vise, samo da je prenos odgovarajuci.
Do posla bez po muke izprosecim 27-28km/h sa svim semaforima i sve to.
30 sam danas drzao a da se nisam ni oznojio (suncano sa 26 stepeni)
Ako ovakav sklepan bajs tako ide, kako onda tek ide neka ljuta masina od 8-10kg sa boljim ramom i boljom aerodinamikom !?
Bajk fino sljaka manje vise, ali svakako bi se trebalo pozabaviti pravljenjem bolje prednje viljuske,
koja bi bila uza, da ima vise mesta za kolena i noge, zatim disk kocnica napred ..
Takodje tockici lanca bi mogli i bolji, ali otom-potom ..
Naravno vise slika na http://s113.photobucket.com/albums/n227 ... 0Lowracer/