Najpre, zelim da kazem da je izraz "freebiking" odlican, jer na pravi nacin opisuje aktivnost gde voznja bicikle nije cilj vec sredstvo, i to sredstvo u kome neki od nas pronalaze zadovoljstvo...naravno, bicikla je samo sredstvo da se ode u prirodu, da se priroda dozivi, da se oseti iz neposredne blizine...da se u prirodi boravi neposredno, a ne samo kroz stakla automobila.
Ove godine sam po prvi put imao priliku( mada nisam bas tako mlad- imam 29 god.) da neke nase planine obidjem biciklom i mogu reci da sam odusevljen. Ipak, kao i svaki pocetnik u freebiking-u, imam i neke nedoumice, najvise vezane za opremu. OK, bisage se podrazumevaju, kao i svetla, rezervna guma, pumpa, itd.To je ono sto se tice opreme za samu biciklu. Medjutim, mene zanima sta je sve potrebno od kamperske opreme za kraci boravak u prirodi.
Sator i vreca za spavanje su obezbedjeni, fali mi jos samo podloga za spavanje. Koliko vidim, postoje tri resenja:
1) Podloga od tkzv. pene, ali mi se cini tankom i neudobnom, ali i kabastom za nosenje na bicikli;
2)Samonaduvavajuca podloga- jeste najudobnija, ali je skupa i teska.
3)Podloga koja se sastoji od nekoliko celija koje se naduvavaju- zgodna za pakovanje, udobnija od penaste podloge, te se cini kao pravi izbor.
Ipak, voleo bih da cujem Vasa misljenja o tome koja je podloga najbolja za nosenje biciklom.
Drugi problem je reso, tj. primus. Sta preporucujete, kakva su iskustva...
Naredna sitnica koja zivot znaci- nož. Bitno je da u prirodi moze da posluzi za razne namene, a da ostane u zivotu. Kakva su vam iskustva po tom pitanju? Kako odabrati nož da bude kvalitetan, da sluzi svrsi, da pristojno izgleda ( nismo ulicni presretaci

Naravno da imam jos mnogo pitanja, ali cu pokusati da se uzdrzim, barem za sada. Za prvi post- sasvim dovoljno. Nadam se da ce diskusija biti mnogima od koristi!