Moderator: Moderatori
RamDejv wrote:Zasto ne Capriolo ni u ludilu - bez obzira na opremu?
Ako je oprema na njemu bolja od Gary Fishera - za manje pare - po cemu je Capriolo loshiji? Sta cini Gary-a boljim izborom?
Pa nista drugacije od bilo koje druge oblasti. Mi vec 10 godina uvozimo djubre. Cak i ako pise Scott, to je Scott koliko je i onaj Ariel prasak zaista Ariel.Dejv wrote:
A sad - sta mislis koja klasa se uvozi u Srbiju?
Pojma nemam. Moj prvi bajs je bio zaista loseg kvaliteta (Vector; otisao sam na voznju gradom od 30-ak km i svaki sraf na bajsu je bio napola odsrafljen posle voznje! Ne preterujem.) ali sam dobio godinu dana garancije na ram. Ne verujem da ce iko u Srbiji, pa i ovi sto prodaju "imena" po licenci, nuditi dozivotnu garanciju. Mada, garancija ide od proizvodjaca, ne od prodavca i ne verujem da prodavca kosta vise ako ram ima tu garanciju pa da se on, matematike radi, nje odrice i nudi nesto tipa 6 meseci na Scotta od 1000e.Dejv wrote:I ajmo opet - sta mislis - jel u Srbiji stvarno imas tu garanciju dozivotnu - ili do 6 meseci?
I sta pokriva ta dozivotna garancija?
Da, istina. Uglavnom se svi zale kako ih deru kod kuce i kako Ameri imaju sve jeftino i placaju manje za iste stvari (sto mozda i nije uvek tacno jer npr. Australijanci redovno dobijaju bolje komponente na "istim" modelima bajsova za istu lovu i cak imaju neke modele na ponudi koji ni ne postoje na USA trzistu).Dejv wrote:O tome i ja pricam - koliko bi bilo problematicno to resiti u Srbiji.
Sto se ti ce cena - imaj u vidu da je Amerika specificno trziste i ne mozes da poredis cene njihove sa cenama u Srbiji. Ajde sto ima kursnih razlika itd, ali ima i velicina trzista, pa kolicina prodaje direktno utice na sve ostale troskove. Meni je zanimljivo da objektiv Made in Japan, u Japanu najjeftinije sto mogu da ga nadjem je oko 1500 USD, u US sam ga nasao bez problema za ~1100USD. Valjda i Britanci kazu da cene u UK su sa cifrom iste kao u US samo sto je druga valuta u pitanju.
Cek, cek, cek... Dobro si me podsetio. Pravo ime firme je Scott. Znaci, nista Scott USA -- mada sam na nekoj slici na nekom nasem sajtu (dal je neki BK ili mozda i sajt Bic. saveza) video road bike "Scott USA" i zivo me zanimalo kakav je to Scott i sta ce mu ono USA. Znaci to je nesto kao Fiat i Zastava?Dejv wrote:Giant - Taiwanska (znachi Kina) firma. Proizvodnja (barem jedna od) u okolini Shangaja (prodjoh pored iste).
Scott USA - iako ime tako zvuci - nije americka firma ; )
Znaci, Scott je jedan, samo su promenili ime? OK. Hvala na informaciji. Mislio sam da nastupaju sa dva imena/kvaliteta.Procitao sam upravo da im je od 1978. u Svajcarskoj evropski shtab (obzirom da su se iskljucivo bavili ski-opremom).Dejv wrote:Tajvan i Kina mogu biti isto - a ne moraju. Kina moze da bude bolja - a ne mora.
Prosetao sam malo po fabrikama - drugi proizvodi - i ima razlike. Pravilo je - koliko para - toliko muzike.
Napravice i Kinez iz mainland china-e dobar proizvod ako dovoljno platis.
A Giant se pravi tamo. Koliko je placeno - to je pitanje.
Scott USA je bilo nekadasnje ime. Sada je samo Scott. Valjda Svajcarska. Moguce je da je bio USA.