Peni wrote:Hvala! U principu i mislio sam da je to to. Standardno.

Devojka i ja planiramo do Temisvara (od ZR-a 100km u jednom pravcu) za prvo putovanje preko grane. Nije neka daljina ali je vise nego sto smo dosad vozili. Ovaj, da... cim promenim gume na bajsu (sad su 2.1 cola -- nemoguce za voznju po asfaltu; uzaludno trosenje energije)
Nema propisa osim tih svetala i slema (koliko sam upucen, zakonom je propisano -- u nekim drzavama -- samo za osobe do 18 god). Ponesi za svaki slucaj.
Takodje, zakonom je zabranjeno voziti autoputem, bez obzira na drzavu. To vec znas. Jelda? Jelda?
Ja uvek nosim onaj
fluorescentni prsluk sa sljastecim trakama. Nema sanse da te ne vide kad se smraci.
Macije oci sam skinuo jer ne idu na MTB (kao ni nozica -- koju nisam ni imao na bajsu kad sam ga kupio) ali planiram da zalepim tanke horizontalne "sljastece" trake (5mm) na prednje vile (bele) i nazad (crvene) na trouglu.
Od opreme... Alat, rezervne gume (ili flekice), komplet za ciscenje (chetke, ulje, cistac...). Ostalo je sto kazu common sense -- dobra odeca, obuca, klopa, tecnost, keshovina.
Kad smo kod keshovine, obrati paznju na kvote. Vize su ukinuli ali su vize bile najmanji problem. Sad vizu dobijes na licu mesta ali i zahtevaju da imas odredjen broj evra za svaki dan boravka u zemlji. Npr. ako ostajes 30 dana zbirno, to moze da te izadje oko 1500+ evra (koje ne moras da trosis ali ih moras imati).
Pozz