3ker wrote:
A što se tiče trkačkih tricikli.....S kim bi se ti bre ovde trkao?
Pa nisam mislio konkretno na nase "trziste".
A sa kim bi se trkao ? pa sa hronometrom

pobedim ga svaki put
3ker wrote:
To su mašine za ravan gladak put i za jurcanje,a gde ti imas ravan i gladak put a da auti ne idu ispod xx na sat?
Jeste .. ;(
Ali nisam na umu imao nesto extremno kao SLR npr,nego nesto malo vise upotrebljivo u svakodnevnoj voznji.
3ker wrote:
Imaju svi neke svoje želje a moja je ALIEN sa 305mm točkovima napred i 406 pozadi.To sam već imao i najbrže i najbolje je od svega što se radi kod nas.Samo još da ubedim direktora da ubedi šefa da je to ono što on želi sledeće da radi....
El moze i meni jedan ?
Ja sam sebi zamislio nesto ovako,samo sa 406 zadnjim,da bi izbegao komplikacije oko prenosa (Capreo glavu,ili DualDrive ..)
Mozda se i bude sklapao/preklapao/savijao bas kao GS,kako bi ga mogao voziti unutar auta do nekog mirnog mesta za voznju

GS prodaje njihov hinge za 35 eura po komadu,a verujem da bi s ei moglo nesto napraviti samostalno,mozda ne toliko elegantno,ali jeftinije to sigurno.
A sa druge strane,imam malo radikalniju zamisao,koja bi i trebala da se otarasi "suvisnih" kilograma po principu "izbaci sve sto nije bas neophodno"

Ako Apex sa CrMo ramom komplet ima 12,5kg,ja bi bio zadovoljan i sa 13,5
TriSled Apex

direktno upravljanje,sa integrisanim upravljanjem i kocenjem,s tim sto upravljac ne bi isao tako odmah na vise,nego horizontalnom,da se o istom trosku obuhvate i prihvati za tie-rod.
A mozda i jos radikalnije,sa manjim uglom izmedju boom-a i glavne cev(lomi se na najnizoj tacki,ispod sedista,a zatim strmo na gore,kao kod Catrike-a npr),a poprecne cevi da idu ka nazad,i spajaju se malo ispred sedista (kako kod Challenge-a) sto daje butinama slobodan prostor,sto kod pedalanja,sto kod izlezavanja kada se parkiram
Svakako bi ostavio mesto za indirektno upravljanje,u slucaju da mi se direktno nesvidja.
Nego sta me muci kod direktnog upravljanja: veliki radius zaokreta!
Sa istim tragom od 700mm,1050mm osovinskog i 349 tockovima sa direktnim ne moze se nikako ispod 2m (sa pomerenim butinama u stranu,ka centru sedista) i oko 2.5m bez pomeranja
Dok sa GS ukrstenim indirektnim moze da se izvede i skoro 1.5m radius.
Ipak bih voleo da mogu da uradim polukruzno u jednoj traci,manje vise,
nego da mi treba dve,ili da radim rikvers sa nogama ili rukama na tockovima ..
E sad,ne znam sta nasi poznati dizajneri imaju da kazu na temu "swept back" poprecnih clanova ?
Jednu od mana koliko se meni javlja,jesto to da boom moze biti nesto fleksibilniji,jer je ukrstanje sa poprecnim cevima pomereno za oko 150mm unazad.
Sad za Challenge kazu da ima toga pomalo,dok za Skorpion to jos nisam cuo.
Nego,apropo 305-ica koliki je relani obim/precnik neke deblje 305-ice,recimo 1.9-2.0" sirine ?
Nesto se mislim dal bi moglo menjati sa tananae 349 na debelu 305 bez velike promene precnika,odnosno promene geometrije upravljanja.
`