Zdravo svima!
Danas sam proveo dosta vremena u kanjonu Vučjanke. Vodostaj je idealan za šetnju celim kanjonom, mesto za kamp sam obeležio i fotografisao.
Nije idealno, ali mislim da ima mesta za najmanje 5-6 šatora, a možda i više ako se postave jedan uz drugi.
Inače, danas sam se iznenadio kada sam video virove, voda u njima je izuzetno bistra, obično je mutnija. To sam prvi put video u životu i mislim da je
sada idealno obići kanjon.
Dužina kanjona je malo preko 2,5km, to se može preći za oko sat i po - dva bez žurbe, sa stajanjem za fotografisanje i kraćim pauzama za odmor. Ja i drug
smo danas duže šetali pošto je on imao malo problema oko nekih prelazaka preko stena, ali sam siguran da freebikerima nikako neće trebati više od tri sata,
a i to mi se čini puno, da obiđu kanjon.
Daću vam
link do treka koji sam snimio, ali nije sređen uopšte, mada trek za kanjon nije potreban jer vas sam kanjon navodi gde ići, ne postoje dva puta kroz njega.
U fajlu se nalaze i tačke Poz1 i Poz2, mada su to tačke na rastojanju manjem od 10 metara, gde je mesto za koje mislim da se mogu postaviti šatori.
Nije baš sjajno, ali u blizini nema bolje opcije. Evo kako izgleda:
Ovi travnati platoi su jedino zgodno mesto za šatore
Iz drugog ugla, tačka poz2
Tačka poz1
Na slikama izgleda da ima malo mesta, ali je ipak dovoljno za 5-6 šatora.
Još jedna stvar, ne znam da li je Milan mislio da se nalazite na petlji u petak ili u subotu... ako je mislio u subotu, onda to ne odgovara onima koji dolaze u petak.
U tom slučaju, ja mogu da vas sačekam u Vučju i da vas odvedem do mesta za kamp, žao mi je što ne mogu da vam ponudim smeštaj u Leskovcu, ali nemam gde da smestim više od jednog čoveka.
To je za sada od mene, biće sutra, nadam se, fotografija iz kanjona, da vidite šta vas čeka u subotu!
P.S. Iz Leskovca idemo samo ja i moja devojka... dakle, samo dvoje!