http://www.amazon.com/gp/product/B0046N ... d_i=507846
плус ова батерија као подршка
http://www.amazon.com/EZOPower-High-cap ... =pd_ybh_11
И наравно захваљујем на стрпљењу за нас почетнике, али искрене љубитеље

Moderator: Moderatori
Izgleda da je bio neka eksplozija elektromagnetnog zračenja na Suncu, ili su vanzemaljci uključili ometačepedja wrote: Što je najcrnje i Garmin Oregon mi isto jede baterije (istog dana, me je on izdao i pre telefona a stavio sam mu sveže napunjene bateriej pre polaska). Vidim da su se i drugi žalili da im se to dešavalo.... Srećom pa sam za Garmina imao rezervnih baterija.
Izgleda se nešto dešava po tom tvom kraju - ja sam se službeno vrzmao sa Oregonom po centru Užica prekojuče - em što mi je stukao relativno nove Duracell baterije za dva sata, em što nije hteo da mi uhvati fix 5 minuta dok sam hodao od centralnog gradskog trga do stadiona Slobode, tj. restorana Ćira... Uhvatio četiri satelita, još je 5 video sa skoro punim signalom, ali fiksa nije bilo skoro do one pumpe kod stadiona! Tek tamo se odglupeopedja wrote:i Garmin Oregon mi isto jede baterije (istog dana, me je on izdao i pre telefona a stavio sam mu sveže napunjene bateriej pre polaska).
Ja moram da pohvalim Montanu, odnosno njenu punjivu LiIon bateriju. U subotu kada smo Goca i ja vodili planinare na Đerdap čisto iz radoznalosti sam krenuo sa njom da vidim koliko je tako glomazna i teška zgodna za pešačke ture i prijatno sam se iznenadio da je na kraju dana baterija spala sa 100% na tek 58%, što znači da bi verovatno izdržala dva dana pešačenja s jednim punjenjem. Deluje mi da je za Montanu najpametnija solucija nabaviti još jednu LiIon bateriju i koristiti je kao rezervnu, pogotovo što se puni kad god je Montana povezana na struju.pedja wrote: Što je najcrnje i Garmin Oregon mi isto jede baterije (istog dana, me je on izdao i pre telefona a stavio sam mu sveže napunjene bateriej pre polaska). Vidim da su se i drugi žalili da im se to dešavalo.... Srećom pa sam za Garmina imao rezervnih baterija.
Taj problem sa jako brzim pražnjenjem baterije se i meni dešavao nekoliko puta na SE X8. Problem je izgleda do učitanih modula koji se nisu isključili, ili do neke greške (infinite loop) u sinhronizaciji (fb, gmail). Dešavalo mi se da mi se WiFi modul ne isključi iako sam isključio WiFi, pa to iscrpi bateriju neobično brzo u kombinaciji sa GPS-om i pisanjem treka na SD karticu.pedja wrote:Eto da se požalim, izdade me telefon prošle subote. Išao sam na jendu pešačku turu da snimim stazu za kartu koju pravim i na manje od pola puta, posle nekoliko sati - cvrc, ispraznila se baterija. A ranije je bez problema sastavljao po deset i više sati sa uključenim GPS-om.
Izgleda da sam na telefon stavio neku aplikaciju koja u pozadini jede bateriju, ali ne mogu da nađem koju.
Što je najcrnje i Garmin Oregon mi isto jede baterije (istog dana, me je on izdao i pre telefona a stavio sam mu sveže napunjene bateriej pre polaska). Vidim da su se i drugi žalili da im se to dešavalo.... Srećom pa sam za Garmina imao rezervnih baterija.