Petak 3. april, 8 (9) dana uoči akcije na Šomrdu.
Da vas sada ne bih zamarao čitavim spiskom i podacima, samo ću reći da od 22 do sada evidentirana potencijalna učesnika, od njih 9 još uvek nemam konačne potvrde da su zainteresovani, kao ni podatke da li žele da učestvuju oba dana ili samo u nedelju, kao i da li raspolažu svojim prevozom ili žele da im se obezbedi mesto kod nekoga ko ima slobodnih mesta. To su: Željko Motić iz Žagubice i njegov eventualni saputnik, Željko iz Zrenjanina, Nikola Vulović, Djus, Dewillex, Zorba, Dejan Radosavljević i Aca (za Acu ćemo lako, on je potpuno autonoman u čitavoj priči, a ako bude dolazio može da povede još nekoga iz Kraljeva ili usputnih mesta).
Što se organizacije tiče, najbitnije mi je da mi Nikola Vulović, Dewillex i Djus kažu da li im je potreban prevoz, da pokušam da im organizujem spoj sa onima koji kreću iz Beograda, odnosno Novog Sada. Ukoliko Željko odluči da krene iz Zrenjanina, on bi, koliko se sećam, usput mogao da pokupi barem još dvojicu, dakle to bi nam situaciju za prevoz potencijalnih učesnika iz Beograda učinilo prilično ležernom.
Ja ću ići još prvog dana, u subotu, i u principu sa Shebezom, Banetom i Yurijem imam pun auto. Međutim, ako bude još interesenata za učešće prvog dana, lako možemo da napravimo još mesta tako što bi Bane krenuo svojim kolima, čime se automatski oslobađa jedno mesto kod mene, a time bismo kod njega u autu dobili mesto za još jednog, možda čak dvojicu bajkera. Dakle prilično smo fleksibilni po tom pitanju, samo je bitno da se blagovremeno o svemu dogovorimo. Emil će iz Novog Sada verujem povesti još nekoga, a ukoliko mu ne bude pun auto verujem da bi i on mogao da utovari još nekoga iz Beograda, što znači da možete slobodno da smatrate da mesta za prvi dan još ima. Po Emilovoj izričitoj želji, spavaćemo u šatorima pored Rajkove pećine (napravićemo lepu logorsku lomaču da se malo zgrejemo

), mada ukoliko ima onih koji bi da krenu u dvodnevnoj varijanti, a izričito im se ne dopada šatorski smeštaj (ili nemaju opremu), uvek možemo njih da smestimo privatno u Majdanpeku, ili čak u tamošnjem hotelu.