Sale (Blualek) i moja malenkost dosli smo iz pravca cesme na Klocanici i presreli na Vitoj bukvi 901m planinare Zeleznicara BG koji su bili sa Gocom i zajedno nastavili na Ostrech 954m,i posle odmora spustili se grebenom i uz Klocanicu do Lisina uz uzivanje u prvom ovogodisnjem snegu da ne duzim evo i fotki i .pozdrav
http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... 5f86115083
http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... 4b6253f7b9
Vita bukva 901 m - Ostrech 954 m
Moderator: Moderatori
Re: Vita bukva 901 m - Ostrech 954 m
A tu si Rajko!
Ja baš hteo da pitam jesi živ
Baš se radujem snegu
Mi smo taj vikend planirali da idemo u potragu za vrganjima, ali smo otkazali kada je pao sneg... nemamo razvijen baš tako njuh da ih tražimo ispod snega
Još sam ja planirao i da ponesem bajk pa da okrenem krug Vinatovača - Kločanica, ali.... možda ovaj vikend
Ja baš hteo da pitam jesi živ

Baš se radujem snegu

Mi smo taj vikend planirali da idemo u potragu za vrganjima, ali smo otkazali kada je pao sneg... nemamo razvijen baš tako njuh da ih tražimo ispod snega

Još sam ja planirao i da ponesem bajk pa da okrenem krug Vinatovača - Kločanica, ali.... možda ovaj vikend
Sto se bajka tice Sasha i ja smo nesto razgovarali ako bude suva zima da se izveze jadna zimska dvodnevna voznja tipa Lisine-Krupajsko vrelo-Zdelo (topla voda) sa spavanjem u planinarskom domu Zdrelo koji se renovira i drugi dan povratak preko Setonja u Lisine.Sve je asvalt ali slabo optereceni putevi a i posto je zima da se tuda vozi samo jos da se namesti zimus dobar suvi period i bice atrakcije.pozdrav
Ove padavine poslednjih dana napravile su blato do kolena po planinama, a na Klencušu se sneg sasvim sigurno još nije otopio, tako da baš i nije za bike. Trebaće nam malo duži period suvog/toplog vremena da bi iole imalo smisla krenuti ponovo biciklom van asfalta. Dotle samo uobičajena jesenja kombinacija Jeep + tabananje.barda wrote:Još sam ja planirao i da ponesem bajk pa da okrenem krug Vinatovača - Kločanica, ali.... možda ovaj vikend
A ko nema Jeep, ostaje mu samo tabananje.
Sale, koje su tvoje procene što se tiče gljiva na potezu Južnog Kučaja?
Kažem, trebali smo sa rođakom iz Resavice (koji skuplja gljive) da idemo u branje i obuku
, ali nas je sneg omeo. Pošto nemam iskustva, da li je sada možda kasno za njih, jel prošla sezona... ako malo otopli, i otopi se sneg, da li bi onda mogli da krenemo, recimo za vikend, ili sledeće nedelje?
Ti si čovek od iskustva, i koliko bi rekao, iskusan gljivar
Sale, koje su tvoje procene što se tiče gljiva na potezu Južnog Kučaja?
Kažem, trebali smo sa rođakom iz Resavice (koji skuplja gljive) da idemo u branje i obuku

Ti si čovek od iskustva, i koliko bi rekao, iskusan gljivar

Na osnovu dosadašnjeg iskustva, moja procena je da najviše smisla ima krenuti u berbu u četinarskim šumama na potezu Pasuljanske livade - Troglan Bare - Velika Brezovica. Mogli bismo čak da se dogovorimo i za neku zajedničku akciju pošto je to malo (mnogo) predugačka relacija za tabananje, samo što još moram da proverim kad ću biti slobodan.
Što se sezone tiče, ona u principu traje tokom čitave jeseni sve do zime, tako da je i novembar sasvim ok za berbu.
Što se sezone tiče, ona u principu traje tokom čitave jeseni sve do zime, tako da je i novembar sasvim ok za berbu.
Sale ako bude te isli i ja sam raspolozen za neko tabananje u potrazi za gljivama, pa se javite.
Kada krenem - znaću kuda, kada stignem - znaću zašto, kad se vratim... znaću kome