Moderator: Moderatori
Pa dabluealek wrote:Bilo bi uputno da krenemo što ranije, pošto je kratak dan. Šara je pominjao nekih 6 h. Onda kad se smrkne ne hvatamo zjala tamo, nego zapucamo za BGD, da budemo što pre kući.
Ljudi, ovo danas je stvarno bio odličan dan za sve koji su išli u neku planinu. Mi smo bili planinarski na Rajcu i FENOMENALNO smo prošli. Jutros na ibarskoj od Beograda do Slavkovice je bila gusta magaa tako da smo se već pomalo poplašili, ali čim smo krenuli uzbrdo krenulo je da se bistri tako da nas je gore sačekalo divno prolećno sunce. Sve do 4 sata poslepodne (i malo jače) smo bili u majicama sa kratkim rukavima i sigurno je bilo negde oko 20-ak stepeni. Čak i na severnoj strani planine u senci, nije bilo nikakvih problema. Kad je pao mrak, gore je još uvek bilo toplo i kad smo stigli večeras u Beograd smo konstatovali da je ovde manja temperatura. U povratku nas je ispratilo sjajno zvezdano nebo i tek opet oko Slavkovice smo ušli u maglu koja nas je pratila sve do Bgd-a.bluealek wrote: Vreme na vrhu je bilo savršeno, sunčano, skoro bez vetra i sa temperaturom od oko 18 stepeni, a dole u kanjonu Resave imali smo tipičan primer temperaturne inverzije izazvane dugotrajnim poljem visokog vazdušnog pritiska - petnaestak stepeni nižu temperaturu, karpenterovsku izmaglicu koja se valja po kanjonu, slanu po livadama i zaleđene barice po putu
ZoranV wrote:bluealek wrote: ... Ko je danas ostao u Beogradu, MNOOOGOOO je pogrešio.
Rajko je oduvao sve živo, stvarno je najaktivniji. I ja sam se pitao kad sam video dinamiku njegovih obaveštenja gde sve ide i gde je sve bio i fotografije koje objavljuje, pa dobro čime se ovaj čovek bavi kad uspeva sve to. Kad sam saznao da je penzioner, sve je bilo jasno.Gosha wrote: favorit mi je Rajko, nas mladi hiperaktivni penzioner![]()