x3m_optimus wrote:Pa sad, ajde finansije manje-vise, ali ide se na kucaj 10-og...

Jbga... Ja cu na Kucaj... Mada sam bas hteo u Udine. I javio se nekim cicama da se vidimo u Sloveniji... 'bem ti vreme i kad se sve ispomera zbog njega!

Cek cek, ako sam dobro razumeo ti si otkacio cice da bi isao sa muskom ekipom u sumu ??
Dobro mislim, i to je u redu, ko voli
Salu na stranu, ja sam iz pocetka planirao mojim autom, osim ako neko ne ponudi bolju opciju (udobniju,jeftiniju,stagod)
u medjuvremenu sam imao malih poteskoca sa autom, ali je ipak sve vec sredjeno i ide ko metak

Dakle Neso auto ima, i u njega staju tri coveka i prtljag, i tri nekakava bicikla, na neki nosac koji ja nemam,
ali valjda ce se dati negde pozajmiti kakav nosac za zadnja vrata.
U slucaju da imamo tricikl (ono sto je Goran pominjao da ce dati jedan tricikl na poslugu kome treba)
on moze na krov da se priveze.
Auto je mali, Lancia Y, dakle kao Punto, samo malkice manji gepek, ali vec sam vozio troje sa tri bicikla na nosacu, i preziveli smo

Potrosnja goriva ne bi trebalo da predje 6 litara u toj kombinaciji, ako se vozi umereno i u skladu sa ogranicenjima brzine na magistralnim putevima.
Znaci 1400km tamo i nazad- jedno 90 litara benzina max, sto mu dodje oko 100 eura.
Sto se smestaja tice, organizatori nude smestaj u Xavierian monastery sta god to znacilo

za 30eur/noc sa obilnim doruckom.
Posto je mesta malo, a bilo je zainteresovanih, pitanje dal tamo jos ima mesta.
Ja za 30 eura nisam raspolozen sve da je sa 5 vezdica, a ko hoce, mogu da pitam dal jos ima mesta.
Nazalost Marko nas je informisao da u blizini nema nikakvih kampova, ali ima privatnog smestaja sa doruckom, za 20-30 eura po osobi u dvokrevetnoj sobi.
Najblizi kamp koji sam ja pronasao na internetu je pravo juzno na Jadranu,blizu mesta Grad,o jedno 50-55km od centra Udina,
i po osobi je 5 eura, a 7 eura za sator.Uracunata struja, topla voda, kao i pristup plazi i bazenima, i parking mesto za jedan auto.
Sad, posto je to autokamp, "pitch" oznacava veliko mesto za jedan veliki sator (ko soba) ili kamper ili kamp prikolicu.
Mozda bi se za cenu jednog pitch-a dalo postaviti dva-tri nasa malena satora.
U sustini sator i nije preko potreban osim ako ne pada kisa ili ne duva vetar tokom noci.
Tako da nam je dosta kakva livada ili plaza

Videcu sta kazu Slovenci, jel su oni nasli nesto jeftino, ili besplatno.
Opcija je i CouchSurfing, s tim sto u Udinama bas i nema veliki broj onih koji hostuju, i koliko vidim uglavnom je max 2 osobe,
ali gde ima za 2 ima tu poda i za trecu, samo ako host nema s tim problema.
Pre nego to organizujem trebalo bi definitivno znati ko ide.
Dakle ukupni troskovi bi se sastojali od oko 30 eura po coveku za gorivo (ako su trojica)
klopu i pice resavate sami (pasteta i hleb od kuce, ili rucak u jeftinom restoranu za 10 eura)
Posto organizator preporucuje da se na voznju ponese nest da se pregrize uz put, predpostavljam da je ruta kroz kakva sela,
pa ko zna dal tamo ima nesto tipa pekara i tako to ..
I jos treba dodati troskove spavanja, u slucaju da ono nije za dz.
Malo je bezveze ta varijanta, da nije organizovano nesto gde moze da se bira izmedju placenog smestaja sa kupatilom
i livade pored tog objekta za dz, sa poslugom bar cesme i toaleta, sto je obicno slucaj kod bilo kakvih organizovanih dogadjaja tog tipa
gde ucesnici bas i nisu voljni da potrose 200 evra na taj dogadjaj ..
Ako ima vise od troje koji su zainteresovanih, i neko nudi auto koji moze vise od 3 coveka da smesti, neka samo izvoli

Ili mozda neko ko ima mali auto na gas ?
Inace Neso to oko papirologije za auto nije problem.To uverenje ti niko nece traziti, a pogotovo kad je auto na tvog oca,
znaci isto prezime i to.
Moj auto je na sestru, i takodje nemam taj papir, i nenameravam da dajem mafiji 1000-1500 dinara ili kolko vec kosta za taj bezvredni papir koji niko ne trazi,
a to takodje ukljucuje i onaj zvani medjunarodna vozacka dozvola koji je smisljen od strane AMSS-a kako bi narodu otimao pare.
Vazna je samo zelena karta osiguranja i to je to. Medjunarodno zdravstveno putnicko osiguranje takodje nije potrebno za putovanje.
Mislim stvarno, to je ko ona Miloseviceva "taksa za izlazak iz zemlje" samo ovaj put ono kosta sveukupno 4000-5000 dinara umesto deset maraka.
Pa tako, ko bi da ide definitivno bi trebao da se odluci sto pre
A da, nisam pomenuo vreme polaska i povratka.
Ja u Petak 8. inace radim, ali ajde da kazem da bi mogao nesto da izvedem da taj posao ili smanjim na minimum kako bi recimo oko podne mogli krenuti,
ili da uopste ne radim, i posao koji treba odradim predhodnog dana.
Sve to da bi tamo stigli u neko razumno vreme u petak uvece, a ne posle ponoci,
jer na sigurno treba jedno 10 sati do onde (autoputem manje, ali kosta i vise goriva i 15 eur putarine u Sloveniji, i 15 eura u Hrvatskoj (jedan pravac,povratak jos 15 eura)
U nedelju se voznja zavrsava oko 1-2 popodne, te bi do Beograda stigli oko ponoci.
Ko nije iz Beograda, a nema kako da se vrati kuci u to vreme, moze prespavati kod mene ako treba.
E sad, nesto gledam varijante za brzi dolazak do tamo, i putovanje autoputem.
Autoput imamo od Beograda pa sve do Lupoglava(iza Rijeke) i to je najbolja trasa ako izbegavamo Slovenacku vinjetu.
Tu ima oko 600km autoputa, i da kazemo da idemo 120km/h i ostaje nam jos jedno 100km obicnog puta do mesta Grado gde je taj kamp.
Znaci tamo smo za 7 sati, i pri tome treba platiti 25 eura hr putarine, i jedno mozda 15 litara vise goriva ukupno.
Sto daje ukupan dodatak od da kazemo 40 eura na ceo put(plus na onih 100) sto trosak svodi na prakticno 50 eura na troje ljudi,
sto je osetno vise nego pocetnih 33.
Bolje krenuti ranije u petak pre podne, pa polako ..
Pa tako .. razmislajjte brzo
Pozz