Pomoc oko ostavljanja cigareta
od zotja » Danas, , 01:12
Kao sto rekoh u nekoj od prica medju planinarima otvoricu ovde temu u kojoj cemo pisati o duvanu,zavisnosti,posledicama i metodama odvikavanja ili ti skidanja sa tog zla.Pozivam takodje Acu i Shebeza da ponovo ostave adrese preko kojih bi i ostali mogli da se informisu (ako medju nama ima jos strastvenih pusaca kao sto sam ja) kako do mozda 100% sigurnog nacina ostavljanja cigareta,da to ovde ucine.Hvala
Ne bih ja sirio vise pricu mada bi o ovome mogao nasiroko i nadugacko jer se jos uvek osecam glup .
Mnogo je nas koji se osećamo glupo...
Moja priča je sledeća...
Bio sam okoreli nepušač i protivnik pušenja do svoje 30-te godine(trenutno imam 35), i onda propušim(##!#%%!) !
I prošle godine, par meseci sam se kanio da ostavim, pokušavao na par dana da ne pušim, ali se uvek vraćao cigarama.
Do 7.juna. Tada sam rekao neću više da pušim, iskopao na netu knjigu koju sam ti preporučio(čuo od prijatelja da deluje, ali sam bio skeptičan), pročitao u jednom danu. I obatalio cigare. Bez krize, bez gojenja, grickalica, nervoze...
U znak zahvalnosti, poručio sam i platio knjigu. Poput, "ovaj softver je u edukativne svrhe, ako vam se sviđa, kupite ga"
Ali...
U kjizi piše na više mesta - SAMO JEDNA - to ne postoji. Ako uzmeš SAMO JEDNU, onda ide još jedna SAMO JEDNA i ode sve u k...
A ta SAMO JEDNAa je bila na moru, početkom septembra. I od tada pa do 31.12 sam pušio oko 5 kom/dan i to samo na poslu.
Sad, možeš reći, 5 je super u odnosu na 3 kutije. Ali zar nije glupo, ako svedeš na 5 kom, onda možeš i bez tih 5.
31.12.2010 kada sam sa posla krenuo kući, sam opet reko sebi - OD DANAS SAM NEPUŠAČ. I to traje do danas, ali, za razliku od prvog puta, kada 3 meseca nisam ni pomislio na cigare, sada poželim da pripalim...
Vreme je da opet sebi jednim čitanjem knjige isperem mozak.
Nadam se da će ti moje iskustvo malo pomoći, ali prvenstveno TI treba da presečeš.
Za početek, bar pročitaj knjigu.
Ako ni to ne uradiš, onda sam sve ovo pisao uzalud(i shebez takođe), a tek tada ćeš se osećati mnoogo glupo