Farbanje rama, pitanja saveti...
Moderator: Moderatori
Farbanje rama, pitanja saveti...
.. trebaju mi savete oko farbanja rama od, pogađate, bicikla.
Ram je Cr-Mo
tako da dajte što je opširnije i makismalnije moguće savete... moja ideja je da ram ošmirglam, možda čak i ispeskiram, zatim da odradim farbanje, pa nalepnice (samolepljiva folija na rezaču) i onda neka providna plastifikacija. Da li je to, i kako moguće..
Saveti i preporuke majstora za NS.
Ram je Cr-Mo
tako da dajte što je opširnije i makismalnije moguće savete... moja ideja je da ram ošmirglam, možda čak i ispeskiram, zatim da odradim farbanje, pa nalepnice (samolepljiva folija na rezaču) i onda neka providna plastifikacija. Da li je to, i kako moguće..
Saveti i preporuke majstora za NS.
Re: Farbanje rama, pitanja saveti...
Šmirglanje, peskiranje, zezanje sa majstorima... jesi li razmišljao o tome da digneš staru boju razređivačem? (poželjno da radiš na otvorenom :) ) Zamisli samo smaranje oko šmirglanja i peskiranja vođica bužira...
Farbanje: prvo vežba na nečem bezveze, ako nemaš ortaka koji se bavi maketarstvom. Poželjno prvo staviti prajmer. Više tankih slojeva boje je bolje od jednog debelog, kao i farbanje iz nekoliko faza tokom nekoliko dana.
Ne prskaj iz velike blizine; na probi vidi koja je idealna daljina po pitanju posipa i zapremine kapljica.
Zaštiti delove koji se neće farbati (ili idu/ostaju u drugoj boji) folijom i izolir trakom.
(očigledno podrazumevam da sve radiš sam)
Izbegavaj akrilne boje. Messy shit, 'em.
Plastifikacija je izvodljiva, ovde negde sam čitao kako je dobro ispalo, ne sećam se da li je bilo na forumu ili na listi. Nalepnice - šta će ti nalepnice? ;)
Ima i neki domaći forum gde se skupljaju likovi koji lickaju (da ne kažem pimpuju) bajkove, verovatno i oni znaju štošta o farbanju.
Farbanje: prvo vežba na nečem bezveze, ako nemaš ortaka koji se bavi maketarstvom. Poželjno prvo staviti prajmer. Više tankih slojeva boje je bolje od jednog debelog, kao i farbanje iz nekoliko faza tokom nekoliko dana.
Ne prskaj iz velike blizine; na probi vidi koja je idealna daljina po pitanju posipa i zapremine kapljica.
Zaštiti delove koji se neće farbati (ili idu/ostaju u drugoj boji) folijom i izolir trakom.
(očigledno podrazumevam da sve radiš sam)
Izbegavaj akrilne boje. Messy shit, 'em.
Plastifikacija je izvodljiva, ovde negde sam čitao kako je dobro ispalo, ne sećam se da li je bilo na forumu ili na listi. Nalepnice - šta će ti nalepnice? ;)
Ima i neki domaći forum gde se skupljaju likovi koji lickaju (da ne kažem pimpuju) bajkove, verovatno i oni znaju štošta o farbanju.
Koji je to forum
.. na kojem se skupljaju likovi koji lickaju biciklove
Re: Koji je to forum
[quote="starcha"].. na kojem se skupljaju likovi koji lickaju biciklove[/quote]
Yeah, whatever :)
Pa, kad sam vid'o neonku na ramu...
Yeah, whatever :)
Pa, kad sam vid'o neonku na ramu...
Nije to, al pričaju o tome ;)
http://www.forum.hr/showthread.php?t=146896
PS Admini, cenio bih 'edit' opciju na mojim postovima, ako je izvodljivo?
http://www.forum.hr/showthread.php?t=146896
PS Admini, cenio bih 'edit' opciju na mojim postovima, ako je izvodljivo?
- nameless.developer
-
- Freebiker
moguce,itekako moguce ..
samo oma batali smirglanje i zajebancije,
i ispeskiraj !
gotovo za tili cas,bez po muke,i sve jednako ravno ..
a smirglom ce da traje 3 dana .. prvo gruba,pa fina,pa finija .. pesak je kralj !
zatim,da,mozes farbati ..
Ja sam moj direkt plastificirao u crno,ali mi se nijansa i finis bas i ne svidjaju,
tako da bih sledeci put isao na varijantu farbanje,pa providna plastika
Sad ne znam za nalepnice .. jedan majstor mi rece da je moguce da se usped toplote u komori nalepnice "skupe" i naprave sranje ..
Mozda da probas prvo kako se nalpenice ponasaju na temp. komore ?
POzzzz
samo oma batali smirglanje i zajebancije,
i ispeskiraj !
gotovo za tili cas,bez po muke,i sve jednako ravno ..
a smirglom ce da traje 3 dana .. prvo gruba,pa fina,pa finija .. pesak je kralj !

zatim,da,mozes farbati ..
Ja sam moj direkt plastificirao u crno,ali mi se nijansa i finis bas i ne svidjaju,
tako da bih sledeci put isao na varijantu farbanje,pa providna plastika
Sad ne znam za nalepnice .. jedan majstor mi rece da je moguce da se usped toplote u komori nalepnice "skupe" i naprave sranje ..
Mozda da probas prvo kako se nalpenice ponasaju na temp. komore ?
POzzzz
- Istar Genome
Pet dana sam nozem strugao po vise sati moj bianchi caurus...uzas...ceo dan ga vodeno smirglao...umetnik ga je prefarbao,i uradio identicne nalepnice...novo fizik sedlo,nov zadnji menjac shimano 2200,novi buziri,nove sajle,nova traka samo ne mogu da nabavim gumu za rucice kocnica...bajs je prelep,mada ne bih to sve pobovo ni za zivu glavu odradio...ako nekom trebaju nalepnice po zelji nek se javi znam Majstora ko ih sjajno radi...Pozdrav Dragan!(ne umem da vam postavim slike pre i posle farbanja,a rado bih.)
Nema mesta gde mozete traziti um
on je kao otisci nogu
ptica na nebu.
on je kao otisci nogu
ptica na nebu.
www.imageshack.us
Uzmeš 'direct link to file' kad se završi dizanje na server i staviš je između tagova, bez razmaka.
Uzmeš 'direct link to file' kad se završi dizanje na server i staviš je između tagova, bez razmaka.
- nameless.developer
Комшија Зајечарац, послушај мудрог Микситрона, изучи све тајне постављања слике на форум, и -- постави слике... Заиста, биће штета ако свој успех не поделиш са нама, да и ми видимо како је све испало!
А након тога, спреми „корак по корак“ упутство, пошто има још људи који сањају своје старе рамове у „кастом“ варијанти
С нестрпљењем,
ЖМ
А након тога, спреми „корак по корак“ упутство, пошто има још људи који сањају своје старе рамове у „кастом“ варијанти

С нестрпљењем,
ЖМ
- Istar Genome
- Istar Genome
http://img160.imageshack.us/my.php?imag ... 029ql0.jpgIstar Genome wrote:Mucim se vec pola sata ali sam isuvise glup da bih postavio sliku...nem mi neko ko zna da email da mu posaljem pa nek je postavi...[/list]
Nema mesta gde mozete traziti um
on je kao otisci nogu
ptica na nebu.
on je kao otisci nogu
ptica na nebu.