Tema za sve i svašta
Moderator: Moderatori
Tema za sve i svašta
Evo može jedna tema za neke sitnice zbog kojih ne vredi otvarati novu temu a vredi podeliti sa drugima.
Hteo sam da podelim sa vama klip iz britanskog crtaća monkey dust, satira svega i svačega pa između ostalog ima i ovo za bicikliste:
http://youtube.com/watch?v=rAOHhV1EFe4
Hteo sam da podelim sa vama klip iz britanskog crtaća monkey dust, satira svega i svačega pa između ostalog ima i ovo za bicikliste:
http://youtube.com/watch?v=rAOHhV1EFe4
Pih, nešto treba da idem u zoološki vrt, a išao bih biciklom, al ne znam da l sam spreman da je vežem negde ispred na nekoliko sati il kolko već treba da se obiđu sve te životinje.
Da stvar bude još gora, baš sam noćas sanjao da sam vezao biciklu negde i kad sam se vratio neko mi je ukrao zadnji točak i lanac i menjač.
Ne znam ne znam, imam onu običnu sajlu, što skoro svi imaju, one od dvesta dinara u pirani što se uvrću, imam i još jednu manju. :s
Da stvar bude još gora, baš sam noćas sanjao da sam vezao biciklu negde i kad sam se vratio neko mi je ukrao zadnji točak i lanac i menjač.
Ne znam ne znam, imam onu običnu sajlu, što skoro svi imaju, one od dvesta dinara u pirani što se uvrću, imam i još jednu manju. :s
pa jes u pravu si, napisao sam ovde to u potrazi za nekim ohrabrenjem izgleda
A šta misliš o onim debelim lančugama sa malim u-lockom na kraju?
bilo bi dobro kad bi svaki parking u gradu imao jedno parking mesto sa češljem za biciklu. ono, na jedno parking mesto za kola može da stane gomila bicikli, i onda je tu čuvar tu koji nadgleda to
A šta misliš o onim debelim lančugama sa malim u-lockom na kraju?
bilo bi dobro kad bi svaki parking u gradu imao jedno parking mesto sa češljem za biciklu. ono, na jedno parking mesto za kola može da stane gomila bicikli, i onda je tu čuvar tu koji nadgleda to

-
- Freebiker
Pa,bilo bi lepo .. bar u garazama za pocetak,ionako imaju i cuvare i obezbedjenje i kamere,samo se treba organizovati ..Easst wrote: bilo bi dobro kad bi svaki parking u gradu imao jedno parking mesto sa češljem za biciklu. ono, na jedno parking mesto za kola može da stane gomila bicikli, i onda je tu čuvar tu koji nadgleda to
U principu sto vise lanca to bolje

Generalno mislim da neki manje atraktivan bajs moze da se ostavlja,
ako je dobro vezan ..
Mozda da kupis/napravis recumbent bicikl ?

A i da ukrade,prevesce mozda dva metra i sruciti se u kanal

ne znam šta je to, daj sliku.
Nego, vozim ja danas nešto sa devojkom biciklu tamo po stazi, i zamalo da je pregazi... koo? Branislav Lečić
vozi neki crni džip tamo po stazi ko divlji, obilazi bicikle vele slalomom.
Posle sam kod stanice na Adi sreo nekog gospodina sa giant biciklom starom 8 godina i sa narandžastim kačketom, pa malo popričao sa njim oko bicikle, da nije to neko od vas?
Nego, vozim ja danas nešto sa devojkom biciklu tamo po stazi, i zamalo da je pregazi... koo? Branislav Lečić

Posle sam kod stanice na Adi sreo nekog gospodina sa giant biciklom starom 8 godina i sa narandžastim kačketom, pa malo popričao sa njim oko bicikle, da nije to neko od vas?

Vozio sam sad biciklu od 5000 evra
kupio komšija, cannondale sa onom lefty prednjom viljuškom, karbonsko sve razume se, zadnji menjač xtr, xt diskovi i još kojekakva čuda.
Više sam je vozio simbolično, čisto da mogu posle da se hvalim, nego što sam sad nešto isprobavao ono, napravio sam krug 5 minuta po kraju. al ono, prvi put sam se susreo sa šifterima na šamaraljkama, i malo sam bunnyhopovao, i i i i i, i da, baš se brzo zakotrlja nizbrdo.
Sjebano je što zbog lefty prednje viljuške ne može da se namesti brzinomer na standardno mesto, nego stoj blizu sedišta na onoj horizontalnoj šipci.
eto tako.
sad razmišljam da l sam trebao da sedam na zver jer mi voženje sopstvene meride više nikad neće biti isto
al opet jedno zapažanje. Ta bicikla je navodno ono heavy duty da skačeš sa litica i čuda, al opet, kad daš tolko para na biciklu pazićeš da slučajno ne prođeš nepotrebno kroz baricu na putu. nemm pojma

kupio komšija, cannondale sa onom lefty prednjom viljuškom, karbonsko sve razume se, zadnji menjač xtr, xt diskovi i još kojekakva čuda.
Više sam je vozio simbolično, čisto da mogu posle da se hvalim, nego što sam sad nešto isprobavao ono, napravio sam krug 5 minuta po kraju. al ono, prvi put sam se susreo sa šifterima na šamaraljkama, i malo sam bunnyhopovao, i i i i i, i da, baš se brzo zakotrlja nizbrdo.
Sjebano je što zbog lefty prednje viljuške ne može da se namesti brzinomer na standardno mesto, nego stoj blizu sedišta na onoj horizontalnoj šipci.
eto tako.
sad razmišljam da l sam trebao da sedam na zver jer mi voženje sopstvene meride više nikad neće biti isto

al opet jedno zapažanje. Ta bicikla je navodno ono heavy duty da skačeš sa litica i čuda, al opet, kad daš tolko para na biciklu pazićeš da slučajno ne prođeš nepotrebno kroz baricu na putu. nemm pojma
Last edited by Easst on 02 Aug 2008, 14:21, edited 1 time in total.
-
- Freebiker
Easst wrote: al opet jedno zapažanje. Ta bicikla je navodno ono heavy duty da skačeš sa litica i čuda, al opet, kad daš tolko para na biciklu pazićeš da slučajno ne prođeš nepotrebno kroz baricu na putu. nemm pojma
Samo kod nas je obicaj da se kupuju stvari i vozila daleko skuplja nego sto realno mozemo sebi da priustimo,
pa onda svuda pazimo da ista ne ogrebemo negde i sl.
Bicikl,kao i automobil je potrosna roba,dakle kada gledas koliko ces da ga platis,
racunas na to da ces da ga kad tad sj'bes,odnosno potrosis,i moraces da kupis nov.
E sad,stoji ono i da su takvi predmeti i statusni simbol takodje,
i to je tacno.
Problem je sto ovde ljudi hoce da pokazu drugima kako su oni kao visokog statusa,puni love itd. a relano su nesto sasvim drugo,tj toliko skup bajs/auto realno ne mogu sebi da priuste.
Dakle i taj bajk od 5000 jura ili vec koliko,je napravljen da se vozi,
i da se ne stedi,jer poenta je da se uziva u voznji i osecaju koji ona donosi,
a ne osecaju koji se javlja kada ga gledamo ulickanog kako stoji u sobi,
i zao nam da ga poteramo u blato ..
Daklem,kad das toliko para na bicikl,to treba da znaci da stvarno toliko para imas da das za bicikl,
a ne to da sad moras da ga pazis,jer je,jel,skup ..
Mislite o tome ..