Pomoć za diplomski o freebikingu na Fruškoj gori?

Kraći i duži izveštaji i putopisi sa vaših putovanja po divljini, bilo planinarskih, bajkerskih ili nekako drugačije koncipiranih

Moderator: Moderatori

Post Reply
User avatar
Bojan
Posts: 5
Joined: 12 Aug 2008, 12:50
Location: Novi Sad

Pomoć za diplomski o freebikingu na Fruškoj gori?

Post by Bojan »

Ime mi je Bojan i student sam turizma u Novom Sadu.

Da bih diplomirao, ostao mi je još samo diplomski rad, a tema koju sam izabrao će svima na ovom sajtu zvučati interesantno. Naime, pišem o fribajking turama po Fruškoj gori, pa ako imate bilo kakve informacije, utiske ili jednostavno savete, bio bih veoma zahvalan ako biste me kontaktirali. Pun naziv teme mog diplomskog rada je "Biciklističke ture kao osnova ekoturizma u Nacionalnom parku Fruška gora", pa ako imate bilo kakav prilog, link ili kontakt osobu, slobodno mi se obratite.

Da bi mi odobrili tako opširnu temu za diplomski rad, morao sam da se baziram na već postojeće i obeležene staze koje se nalaze u okviru granica NP "Fruška gora". Kao predlog dao sam stazu Fruškogorskog MTB maratona koji se održava u maju. Tako ograničena tema je odobrena od strane Veća departmana GTH sa PMF-a. Izučavam kako staze, tako i njihovu okolinu, uglavnom kulturno-istorijske i druge društvene vrednosti, kao i smeštajne kapacitete, restoranska preduzeća, izletišta, vidikovce i sve što može biti zanimljivost ili od drugog značaja. Moj zadatak je da proučim sve tri maratonske staze. Svaka pomoć je dobrodošla!

Takođe sam zainteresovan da nabavim GPS uređaj, polovan ili nov, preporučeno mi je da tražim neki noviji model eTrex serije zbog boljeg prijema signala.

Bilo šta što smatrate korisnim (informacija, link, kontakt osoba...), molim vas, podelite sa mnom.
User avatar
bodapro
Posts: 91
Joined: 08 May 2007, 11:22
Location: Sremska Mitrovica

Post by bodapro »

mtb-om se ne bavim uopšte, ali spremajući se, psihički :), za ovogodišnji fruškogorski planinarski maraton nabasao sam na text nekog hrvatskog takmičara koji je mtb maraton (kišni ove godine) ocenio ne kao sportsku aktivnost već kao puko preživljavanje, pa postavljam pitanje može li se tu onda govoriti o "biciklističkim turama kao osnovama ekoturizmu"?
Sam naslov mene lično podseća na opušteno vozikanje nekom trasom uz povremeno zaustavljanje da se obiđe neka ruševina, restoran, manastir i sl.

link?, npr (mani odličan)
http://www.bosskovic.com/bck/ifgb.php

srećno i nadam se da ćeš uskoro da diplomiraš, ali i da podeliš sa nama neke, možda, manje znane činjenice o FG

pozz :)
User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

Post by bluealek »

Čini mi se Bojan nije mislio na samu maratonsku trku, koja fakat jeste jedan iznurujući sportski dril, već na trasu po kojoj se ta trka vozi, koja na odličan način povezuje najatraktinije delove Fruške Gore.
Post Reply