Deli Jovan od 26. do 28. septembra

Najave planiranih bajkerskih, planinarskih i ostalih aktivnosti u prirodi

Moderator: Moderatori

User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

Deli Jovan od 26. do 28. septembra

Post by bluealek »

Koristim priliku da vas malo ranije podsetim na kombinovanu planinarsko-bajkersku turu po Deli Jovanu, o kojoj detaljnije podatke možete pročitati na

http://www.freebiking.org/Najave/Ture/deli_jovan.html

odnosno

http://www.freebiking.org/Atlas/SI/Trek ... -Luke.html

Ovo je prilično zahtevna trasa, pa je preporučujem svima koji su željni izazova. Biće svega - i gurke bicikla uzbrdo, i izbegavanja da vas poneka grana ili žbun tresnu po glavi, ali i lepih vidika i adrenalinskog doživljaja, kao i jedan naizgled beskrajni spust za kraj. Nije za one koji žele opuštenu planinsku vožnju po dobro nasutom putu, bez zamaranja i blatnjavljenja.

Danas mi se javio prvi interesent i čovek je ponudio svoj prevoz kombijem. Ako uzmem u obzir da i ja mogu da prevezem troje do Crnajke svojim autom, kao i da, ako bude išao veliki autobus, u njega može da stane nekoliko bicikala, mislim da imamo sve uslove da do 26. septembra sastavimo pozamašnu ekipu fribajkera za ovo huktanje i dahtanje uzbrdo.

Javljajte se, javno, tajno, mejlom, telefonom, kako god, spisak se pravi!
Last edited by bluealek on 09 Sep 2008, 00:38, edited 1 time in total.
User avatar
sel_emil
Freebiker
Posts: 124
Joined: 11 Mar 2008, 16:46
Location: NOVI SAD

organizacija za Deli Jovan

Post by sel_emil »

Problem je sto je taj vikend grozden bal u Novom Sadu, tako da nemam pojma ko ce hteti da ide a ko da pije u Sr. Karlovcima.
Ja sam za voznju jer sam ispovracao svaki deo trga u Karlovcima tako da nema sta da trazim tamo :shock:
inace sam pivopija :D
e sad, ako budemo isli, sa nama bi isle dve devojke koje bi se prikljucili planinarima i trebalo bi na vreme javiti Goci.
Gledacu da obavestim javnost na vreme.
poz
Emil NS
Motic
Freebiker
Posts: 30
Joined: 05 May 2008, 13:16
Location: Žagubica
Contact:

iz Žagubice

Post by Motic »

Eto i mene 26-og na Deli Jovanu. Postoji mogućnost da krene još neko iz Žagubice samnom, videćemo.

Željko iz Žagubice
User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

Post by bluealek »

Društvo,

Bilo je priličnog interesovanja bajkera za turu po Deli Jovanu, ali je do sada sve bilo u našem tipičnom "lako ćemo" maniru dogovaranja, tako da ja u ovom momentu nemam predstavu ko je ostao pri tome da ide, ko je otkazao, ko se premišlja. Jako mi je bitno da se što pre IZJASNITE, jer Goci treba ta informacija da bi koliko sutra na sastanku Železničara, u zavisnosti od toga koliko bude imala prijavljenih planinara, mogla da prelomi što se tiče izbora veličine autobusa.

Dakle recite da li:

1) Idete
2) Preferirate autobuski prevoz, svoja ili tuđa kola (ili imate neki objektivan razlog da morate da dođete svojim prevozom)

Smeštaj nije problematičan, to će vam biti obezbeđeno u seoskim domaćinstvima u Crnajki (komfor na nivou 2 i 3 zvedice).

Generalne podatke vezano za organizaciju ture imate na http://www.freebiking.org/Najave/Ture/deli_jovan.html. Bilo bi dobro da oni od vas koji su u mogućnosti svrate sutra uveče u periodu između 18:30 i 20:30 u Železničar (zgrada politehničke akademije preko puta studenjaka na Novom Beogradu) da i zvanično uplate neki iznos akontacije i stave se Goci na spisak, imaćemo mnogo jasniju situaciju. Ako budete imali bilo kakvih problema u vezi toga slobodno zvrcnite na mobilni nju (065 3771 474) ili mene (064 115 9852). Hvala na pažnji.
User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

Post by bluealek »

Da li sveopšte ćutanje na ovu temu treba da shvatim kao nepostojanje interesovanja za ovu turu? Unapred se izvinjavam što nemam vremena da svakoga ko je u nekom trenutku izrazio interes da krene na Deli Jovan pojedinačno cimam telefonom s pitanjem da li je zainteresovan ili ne, zaista mislim da nema jednostavnijeg načina da se o tim stvarima dogovaramo nego putem medija koje svi pratimo. A možda i grešim?

Po ko zna koji put se pokazuje da je bajkerske i planinarske izlete jako komplikovano organizovati u sadejstvu... U svakom slučaju, postoji mogućnost da planinarskog izleta na Deli Jovan neće ni biti (sve zavisi od ukupnog broja prijavljenih planinara zaključno sa sastankom Železničara idućeg ponedeljka), a eventualni odlazak bajkera na ovu turu se od ovog trenutka na dalje organizuje potpuno autonomno od planinara, što znači da prevoz obezbeđujemo sami. Ako ima zainteresovanih recite, zaista nisam u stanju da vam čitam misli.
Nikola
Freebiker
Posts: 148
Joined: 29 Aug 2008, 17:23
Location: Novi Sad

Post by Nikola »

Koliko sam ja informisan mi treba da idemo Emilovim kolima i treba da idu tri devojke sa nama :D od kojih su dve zainteresovane da idu na planinarenje ako sam dobro razumeo. E sad koliko je to sigurno ne bi da se bavim brojkama... znači na Emilu je da sve to isproverava pa da javi ovde. Znači ja sam u načelu veoma zainteresovan.. još jedna stvar Sale... primetio sam da je tura na Deli Jovan jednodnevna... a po programu planinara oni idu da posrete Elektranu na Đerdap... možda bi smo mogli da organizujemo i neku vožnju za Nedelju po Kučaju ili bilo gde u blizini pošto koliko mi izgleda na karti to je sve tu (ili nije :D ). E sad koliko se to sve uklapa u tvoju koncepciju i planove ja ne znam... ovo je samo ideja.. koja može možda da rezultira povećanim interesovanjem za vožnju :)
User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

Post by bluealek »

Kučaj nije baš toliko blizu da bi bilo praktično tamo napraviti vožnju u nedelju, ali si u pravu da ima prostora da se malo potpunije osmisli drugi dan bajkerima. U svakom slučaju, da se smisliti neka zanimljiva vožnja za drugi dan s polaskom iz Crnajke ili neke tačke u blizini (recimo, nešto po Liškovcu). Razmišljaću na tu temu pa čim budem imao neku konkretnu ideju, javljam.
User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

Post by bluealek »

Ima još samo 4 dana do polaska i vreme je da stvari konačno konkretizujemo. Koliko sam iz Nikoline priče shvatio, novosadska ekipa će se sakupiti i doći u Crnajku Emilovim autom praktično nezavisno od nas, tako da samo treba kada budu tačno znali koliko ih je da jave Goci ukupan broj, kako bismo rezervisali smeštaj (kao Željko i eventualni ostatak ekipe iz Žagubice).

Što se bajkera iz Beograda tiče, od poslednjeg mejla mi se NIKO nije javio, tako da ne znam da li je neko od onih koji su mi se pre mesec dana najavljivali za Deli Jovan još uvek zainteresovan ili nije. Znači, dok mi se neko ne javi da potvrdi, računam da je brojka onih koji kreću iz Beograda (ne računajući mene) 0. Shodno tome ima mesta za još troje bajkera kod mene u kolima (planinare vozi minibus, tako da nema mesta za prevoz bicikala, zato ćemo morati kolima). Naravno, slobodni ste da se organizujete u još nekoliko ekipa ako imate sopstveni prevoz, ali mi se svakako najavite zbog smeštaja (064 1159852).

Kakav je tačan plan izleta možete da saznate na http://www.freebiking.org/Najave/Ture/deli_jovan.html, a konkretno za opis bajkerskog kruga oko Deli Jovana pogledajte http://www.freebiking.org/Atlas/SI/Trek ... -Luke.html. Nikola je sugerisao da osmislimo neki bajkerski krug za drugi dan (kada planinari idu u posetu Rajačkim pimnicama i HE Đerdap), što ću učiniti sutra ili prekosutra čim isplivam iz gužve s poslom (javljam detalje čim iz sročim).

Što se cene izleta za bajkere tiče, za one koji se voze sa mnom važe isti uslovi kao za planinare (3600 dinara), dok oni koji dolaze sopstvenim kolima plaćaju samo cenu dva prenoćišta i organizovane večere u subotu uveče nakon uspona (vožnje), što sve zajedno iznosi 2000 dinara po čoveku.
User avatar
sel_emil
Freebiker
Posts: 124
Joined: 11 Mar 2008, 16:46
Location: NOVI SAD

Deli JOvan

Post by sel_emil »

pozdrav Sale,
izvini sto se nisam ranije javio, iz NS za sada bi isle dve devojke koje bi pesacile sa Gocom. NIkola bi isao sigurno i on bi vozio, cekam Zlatanovica i Stashu da mi se jave. Videcu da u toku veceri potvrdim, vreme bi trebalo da bude ok, mirisem cool voznju :lol:
Emil NS
User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

Post by bluealek »

Emile, hajde da saberemo ljude i bajseve, odnosno meni je bitna informacija da li će te dve devojke da se voze kod tebe u autu ili u minibusu. Goca ima još par slobodnih mesta u minibusu, pa da zna da li da ih čuva za njih.
User avatar
sel_emil
Freebiker
Posts: 124
Joined: 11 Mar 2008, 16:46
Location: NOVI SAD

Post by sel_emil »

Dve devojke koje bi pesacile ce ici sa nama iz Novog Sada, cekam da mi se Stasa javi, za nju nisam siguran hoce li voziti ili ce pesaciti. Nikola Kopilovic ide bajkom, ja takodje. Ostalo je da mi javi Zlatanovic hoce li ici sa vama ili sa nama. NAma iz NS je prakticnije da idemo mojim kolima jer ja ne mogu da krenem pre pola pet.

poz
Emil
User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

Post by bluealek »

Emile, tvoj auto jeste veliki, ali ne baš TOLIKO veliki. Ako dobro brojim, iz NS vas već ima petoro, od toga bar 2-3 bajka, pa se pitam gde biste još i Nikolu spakovali? Što se mene tiče, ja za sada imam 1-2 ljudi manjka da popunim svoj auto, tako da bi bilo logično da Nikola ide sa mnom. Željko Motić nam pretpostavljam dolazi iz Žagubice (ne bi me iznenadilo da dopedalira do Crnajke), a da li još neko dolazi iz nekog drugog mesta za sada nemam pouzdanu informaciju. Ako bi Željko iz Zrenjanina bio zainteresovan da krene (razmenili smo mejl u kome se on izjasnio da bi rado išao na neke ture ove jeseni), on i BG ekipa bi u principu mogli jednim kolima da stignu tamo, svejedno mojim ili njegovim. Sem ako se u poslednji čas recimo Bane Rodić, Ninja i ostali koji su se do sada hipotetički raspitivali za Deli Jovan ne izjasne da hoće da idu, pa nam onda zatreba više od jednog auta iz Beograda. U svakom slučaju, deluje da se ekipa okuplja, ne bi trebalo da budemo preterano iznenađeni ako nas se u subotu ujutro na startu u Crnajki nađe čak i dvocifren broj. Ciklosveci, cikloberzijanci i ciklonauti takođe dobrodošli, a i fanatici, ako ih neće smoriti naš kilav tempo :D

Što se vremena pristizanja u Crnajku tiče, mi koji idemo kolima potpuno smo slobodni da stignemo u vreme kad nam odgovara. Polazak u 17h važi samo za one koji bi da se voze minibusom. Vremenska prognoza je sve izvesnije vrlo povoljna za vikend, imaćemo dva lepa, sunčana i ne previše topla dana (zapravo, IDEALNA za pedaliranje). S tim što će u četvrtak i petak biti prolaznog naoblačenja s kišom, ali će sasvim sigurno do petka uveče oblaci da se raziđu.
zzznikola
Freebiker
Posts: 5
Joined: 14 Mar 2008, 00:36
Location: Beograd

Post by zzznikola »

Ma moze Zlatanovic i na krov, jednom rukom se drzi za antenu a u drugoj da nosi bajs! U zubima ranac, razume se. I ceonu lampu da osvetljava autoput. Zar nisi cuo Sale da sam letos dobio titulu super-heroja?

Salu na stranu, meni je poprilicno svejedno kod koga cu da se uvalim, sto znaci da idem onda sa BG ekipom.
User avatar
sel_emil
Freebiker
Posts: 124
Joined: 11 Mar 2008, 16:46
Location: NOVI SAD

Post by sel_emil »

U moj transport moze sedam ljudi + tri bajka, imam nosač za zadnja vrata! 8)
ok, znači Zlatanović ide sa tobom. Nemoj samo da mu daješ da visi na krovu, ako se nešto desi opet ću ja biti kriv, btw nije on Chuck Norris :shock:

pozd
Emil
User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

Post by bluealek »

Drugari, nadam se da vas nije naplašila ova kiša koju smo apsolutno očekivali? To ne menja ništa po pitanju Deli Jovana, jer ćemo imati dva savršena dana u subotu i nedelju. Za one koji bi sutra da krenu iz Beograda, imamo u kolima još par slobodnih mesta. Upravo crtam nedeljnu putanju offroad vožnje kroz šume duž grebena Liškovca do Majdanpeka, a onda lagaaaano naniže jedno 25 km klizimo po asfaltu ka Rudnoj Glavi i Crnajki 8)

I ne zaboravite kramponke (a i blatobrane) - odozgo će nam biti suvo, ali odozdo će prskati samo tako :wink:
Post Reply