Voznja do kolubare

Kraći i duži izveštaji i putopisi sa vaših putovanja po divljini, bilo planinarskih, bajkerskih ili nekako drugačije koncipiranih

Moderator: Moderatori

Post Reply
User avatar
shebez
Freebiking druid
Posts: 782
Joined: 03 Aug 2008, 13:16
Location: Beograd
Contact:

Voznja do kolubare

Post by shebez »

Iskoristio sam predhodni vikend za jednu off-road voznju. Mada nije bila idealna jer sam prvi put isao tim terenom i tek sam sada malo bolje upoznao kraj. Sto ne znaci da sledeci put nece biti jos bolje.
Moje voznje pocinju iz Rusnja i preko Sremackog rta sam se spustio kroz neki potok i u Sremcicu. Izmedju sremcice i Velike mostanice sam prosao asfaltnim putem, ali na greskama se uci tek sam kasnije primetio kada sam se vracao da ima seoski put koji moze uciniti da vise uzivamo u off road voznji. Posle Velike mostanice dolazi pravi izazov moram da priznam tu sam skrenuo sa puta, tj. izgubio sam se. Nije islo kako sam planirao kod kuce, ali ubrzo sam se vratio na put i spustio u Malu mostanicu. Taj deo puta je najinteresantniji bar se meni ucinilo, valjda zbog tog osecaja izgubljenosti i radoznalosti gde cu izaci. Kroz malu mostanicu ide opet asfalt ali neposredno pred prilaz Baricu opet odvajanje od civilizacije i pravim precicu prema Jasenku odnosno Mislodjinu. Linija gde mislim da se spajaju dva sela pa neznam gde je tacno granica, i izlazim u Drazevac. Drazevac se svojim padinama spusta na obalu Kolubare tako da postoji mnogo mesta gde se moze prici toj reci. Iza Kolubare se prostire nepregledna Macvanska ravnica ali sam izazov voznje kroz nju bi zahtevao visednevnu voznju. Vracam se nazad prema suprotnom kraju pomenutog Jasenka i vozim pravo u Vranicki Tarais. Delimicno Asfalt a delimicno seoski putevi, i opet u onaj deo gde sam vec jednom bio izgubljen ali sada sa vise samopouzdanja pronalazim put i nazad za Veliku Mostanicu, Sremcicu i kuci.
Zao mi je sto nisam nosio fotoaparat da docaram voznju nesto bolje. Ali nadam se da cu jos koji put voziti ovu rutu pa ce biti slika. Dole imate sliku stare topografske karte sa ucrtanom rutom kretanja. Ceo krug iznosi oko 65km i izvodljiv je sa nekih 4-5 sati aktivne (lakse) voznje. Pa ukoliko neko bude voljan neka se javi mozemo opet zajedno da izvozamo.
Pozdrav svima

http://djordjesgallery.fotodock.co.uk/c1609485.html

P.S.: Iskoristimo lepe dane dok ih jos ima.
darko obr.
Posts: 13
Joined: 27 Nov 2007, 11:55
Location: Мислођин

Re: Voznja do kolubare

Post by darko obr. »

прошао си поред мене,ја живим у Мислођину. Следећи пут се јави па сврати на кафу,могу и да ти покажем екстра добру стазу кроз шуму у Мислођинском резервату природе,није много дугачка(4км) али је много добра.
User avatar
Jovanovic
Freebiker
Posts: 128
Joined: 09 Apr 2005, 21:26
Location: šabac
Contact:

Re: Voznja do kolubare

Post by Jovanovic »

Iza Kolubare se prostire nepregledna Macvanska ravnica ali sam izazov voznje kroz nju bi zahtevao visednevnu voznju.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pitam ja mog kolegu Željka pre jedno desetak godina kad će da dođe kod mene u Bogatić, pa da provozamo malo po Mačvi, a, on će - okej, ali šta ćemo da radimo popodne ? :D :D

To što si video iza Kolubare nema ama baš nikakve veze sa Mačvom. Mačva ti počinje od Šapca i oivičena je Drinom, Savom i obroncima Cera, ili - otprilike - magistralom Šabac - Loznica (do Prnjavora). I možeš je izvozati za jedan dan sa jednog kraja na drugi i treći :). I, pravo da ti kažem, nije nešto posebno ni zanimljiva.
User avatar
shebez
Freebiking druid
Posts: 782
Joined: 03 Aug 2008, 13:16
Location: Beograd
Contact:

Re: Voznja do kolubare

Post by shebez »

Mislio sam da je Macva ceo ravnicarski prostor juzno od Save i Zapadno od Drine, ali sam samo mislio, hvala sto si me ispravio. Ponekad se malo zbunim oko tog razgranicavanja, skoro sam citao neke novine po imenu Podrinje, i po njima Sabac spada u Podrinje neznam kako :?: :roll:
Kada krenem - znaću kuda, kada stignem - znaću zašto, kad se vratim... znaću kome
Post Reply