Helou
Da Vladimire, upravo sam i ja na Earth-u obrnuo taj krug sinoc

I ostao sam fasiniran, kako time sto sam video na Earth-u,
kako i slikama koje su prikacene od ljudi koji su tuda prosli.
Slazem se da se treba dobro pripremiti tehinicki, jer bih taj prostor uporedio sa nekim Tadzikistanom i slicnoj nedodjiji,
gde se covek obraduje kad naidje na nesto sto lici na prodavnicu prehrambene robe, a o bajk delovima moze samo da se sanja,
kao i o nekom back-up planu tipa "sednes na autobus" pa nastavis dalje.
Dakle pitanje ostaje koliko dana ta trasa moze da potraje.Molio bih one koji to umeju, da udare "trek" i da vidimo koliko tu kilometara ima orjentaciono.
Kad vec pominjem trek, kontaktirao sam Honzu iz Ceske, i on mi rece da je vec nekom pisao juce, i prikacio kakav trek.
Prikacio je valjda i meni, ali negde se zagubio izgleda .. a i onako ne bih znao, kako ni Honza, kako da tja trek iskoristim

<gps illiterate>

Evo sta on ukratko kaze o svemu:
Since that time I have been in Albania many times and I love it. I do not see any problem there with security. It is the same as in Romania or in Ukraine and no banditos are there. If you would be afraid, I do not recommend to appear in the region from Puke to south around the Macedonian borders.
I suppose that most of the people tell you some scary stories because you are from Serbia and you want to travel to Albania....
We were also afraid, but nothing has happened. I really like it there. You have to go to mountains and do not spend much time around the sea. The areas there are not that nice...
Tako da, ko sto rece Vlada, kad je on sa sve "slobodoumnom zapadno devojkom" isao medju te "divljake" ..
Od broja dana zavisi koliko treba hrane poneti, i naravno od toga kakve su sanse da se ona negde uz put nabavi.
Hrana znaci teret, te treba dobro o tome porazmisliti, i adekvatno se pripremiti.
U svakom udaljenom regionu, odkazivanje pak tregera recimo, znaci i kraj tog putovanja,
i ja u tom regionu ne bih racunao na veliku mogucnost da biciklistu koji je nesposoban da samostalno nastavi putovanje
neko "spase" i preveze do negde gde moze ili na opravi/zameni pokvareni deo,ili da se vrati kuci.
Jedino bo mogao da se osloni na svoje kolege, i ako ih ima dovoljno, i imaju gde da pretovare teret, mogu da ga spasu.
Da, svakako se moze tura produziti, pre ili posle Albanije, pa cak i da posle toga svako krene nekim svojim putem.
Mene odavno privlaci krug Murino-Cakor-Pec-Kula-Rozaj ali nekako ne znam, sa srpskim pasosom u Peci, nekako bas i ne bih
Slazem se sa Vladom da takvih predela i takvih nedodjija nema u nasem najblizem okruzenju.
Pamir i Himalaji su sve samo ne blizu, Alpi takodje, i jednostavno odlazak na takvo neko mesto pre svega dosta kosta,a Prokletije kostaju voznu kartu do Kolasina i nazad.
Takodje mi je daleko sledeca godina, ali ok, ako se ne bi izvelo ove, uvek postoji sledeca

Jedino ne znam koliko ima smisla ici u sred leta.Mozda pocetak Juna jos i nekako ..
Maj opet na tim visinama moze da bude dosta hladan, odnosno verovatno zamrzava tokom noci,a to me bas ne raduje preterano.
Kad je toplo ipak mozes da se kakvom vodom ispolivas i okupas, a kad je ladno,bogami malo teze to ide ..
Pa tako ..
POzzzz