Mesto: između Malog i Velikog Škrčkog jezera, jedini objekat u Škrki. Odlična polazišna tačka za planinarenje po Durmitorskom masivu.

Konfiguracija: minijaturna prizemna kuća u kojoj dežuraju čuvari ovog dela Nacionalnog parka (i koji će vam verovatno naplatiti kartu za ulazak u ovaj deo parka). Kad kadrovi dolaze u lov, služi i kao lovačka kuća. Nekoliko kreveta. Mesta za šator koliko hoćete.

Komfor: izvor ispred kuće, u kući postoji kuhinja sa sačom u kome osoblje obično sprema pogaču. Ponekad imaju pivo i Colu u konzervama, nađe se i još ponešto, mada ne treba računati na neku posebnu snabdevenost.

Okolina: izuzetno lepa, atraktivni vidici na vrhove Dumitora.

Dolazak: samo pešice, za bicikl takođe neprolazno (osim ako niste spremni na dosta nošenja). Asfaltom od Žabljaka ispod Savinog kuka, zatim skretanje do Stožine, gde se asfalt završava. Odatle još 11km makadamom do Sedla i na kraju još oko sat i po pešačenja dobro markiranom planinarskom stazom. Ipak, bez vodiča ili dobre mape najbolje je ne pokušavati putovanje ovamo.

Cena smeštaja: za spavanje u kući cena je 10-15DM, kako kad (1999. godina). Ali uz malo „nezvaničnih“ pregovora sa dežurnim može se znatno spustiti. Tražiće da naplate neku visoku cenu i ako razapinjete šator – primeniti isti postupak.