Mesto: dolina Lisine ispod Sokolice i Beljanice, 4km od sela Strmosten.

Konfiguracija: dve zidane zgrade međusobno udaljene oko 50m. U manjem objektu su trpezarija i kuhinja, u drugom su sobe. Osim toga postoji i još nekoliko kućica od naboja u kojima se takođe može smestiti, ali uslovi u njima su loši.

Kapacitet: 50 kreveta u dve zajedničke spavaonice sa krevetima na sprat i u tri manje sobe. Na livadici uz reku (iza kuhinje i trpezarije) se može podići šator.

Komfor: struja, česma sa pitkom vodom je ispred trpezarije i kuhinje. Sobe se greju pećima na čvrsto gorivo, trpezarija se greje iz kuhinje u kojoj je veliki šporet.

Okolina: reka Resava odmah uz dvorište doma, kanjon Resave počinje u blizinim, najveći vodopad u Srbiji je na oko 20 minuta hoda; Resavska pećina je stazom preko Babine glave udaljena sat hoda. Nekoliko vikendica, motel Lisine oko 1km niz put prena Strmostenu.

Dolazak: od Despotovca do sela Strmosten, potom još oko 4km. Asfalt se završava upravo kod doma. Ne postoji stalna autobuska veza, pa je dolazak grupa bez sopstvenog prevoza dosta komplikovan.

Domom upravlja: PD „Beljanica“, Svilajnac

Kontakt:
– Radomir Ugrnić, tel. 035/314-445
– Miodrag Radosavljević (Mile „Mocart“), tel. 035/321-713

Organizovanje smeštaja: nema stalnog dežurstva, dom je otvoren prema potrebi.

Cena prenoćišta: oko 2DM (2000. godina), uz planinarsku knjižicu se dobija mali popust (0.5DM).