Mesto: pored Dunava, 2-3km od Gradišta.

Okolina: hotel Jezero, vikend naselje, plaža

Komfor: struja, česma, WC, odmah ispred je uređena plaža sa tuševima, restorani, kafići.

Dolazak: iz Gradišta uzanim sporednim putem uz Dunav, ili skrenuti sa puta Požarevac – Gradište oko 3-4 km pre Gradišta.

Organizovanje smeštaja: kamp radi od maja do kraja septembra.

(Komentar Bojane Đukić (www.backpackers.org.yu) posle boravka u kampu 2002. godine:
Komfor: ozidano kupatilo (higijena je bila veoma loša) sa wc-kabinama, umivaonicima i tuš kabinama (bilo je tople vode). U neposrednoj blizini kampa postoje prodavnice, nedaleko je i pošta sa „Halo“ govornicama.
Cena: razapele smo mali šator za dve osobe i platile 1 noćenje za 1 osobu 125 dinara (2.1 evra). Trebalo je da platimo i boravišnu taksu koja je valjda bila 30 din (0.5 evra) po osobi za 1 dan, ali smo to izbegle na konto mladosti i lepote 🙂

*
Srebrno jezero – privatni smeštaj:

Cena prenoćišta u privatnim sobama u vikend-naselju (neposredna blizina hotela i jezera) je u novembru 2002. bila u proseku 300din (5 evra), ali se posle strpljivog traženja (nije preterano teško, kuće su blizu jedna drugoj) krevet može naći i za 150din (2.5 evra), što je na nivou cena u planinarskim domovima. Za ovaj novac treba očekivati i konfor sličan planinarskom – jedan WC (kupatilo) na spratu, možda neće biti posteljine pa treba imati svoju posteljinu ili vreću, itd. Isto tako treba imati u vidu da su to bile cene u oktobru, a da su tokom leta svakako nešto veće.

Druga mogućnost: otići do sela Zatonje, na suprotnom kraju jezera (oko 7.5km od hotela, asfaltnim putem uz jezero prema Ramu). Tamo su prosečne cene smeštaja u novembru 2002. bile 150din po krevetu.