Mesto: Na istočnom kraju turističkog naselja Odvraćenica na glavnom grebenu Golije, pored makadamskog puta, kilometar od asfalta koji stiže iz Novog Pazara.

Konfiguracija i komfor: Zidana kuća od cigle, spolja deluje malo neugledno, ali komfor u sobama na nivou – zagrejano, čisto, sobe sa kupatilom i toplom vodom. Sobe sa 2-4 ležaja. U sklopu motela postoji i kafana, mogućnost pansionske ishrane. U sklopu motela postoji i mini market (doduše, izbor artikala više na nivou kioska).

Kapacitet: 40 ležajeva.

Okolina: Pašnjaci i četinarske šume glavnog grebena Golije, koji se pruža u smeru istok-zapad. Najviši vrh Golije, Jankov Kamen (1833 m) udaljen desetak kilometara ka zapadu, dok nešto manje ka istoku ima do Crnog Vrha, drugog vrha Golije. Izvanredan ambijent za sve vrste aktivnosti u prirodi.

Dolazak: iz smera Novog Pazara 32 km novim asfaltnim putem (kada stignete do Odvraćenice skrenite desno i još kilometar makadamom), ili iz smera Raške, 34 km putem gde je prvih 20-ak km asfalt, a ostatak se vozi solidnim makadamom koji prati glavni greben Golije. Terenskim vozilom se može prići i sa severa, iz smera Studenice i Devića.

Kontakt: vlasnik Mirko Ravić, 020 351-209 fiksni u motelu, 064 122 95 94, 064 21 00 503

Cena prenoćišta: 450 dinara (samo noćenje, bez doručka, podatak iz oktobra 2008.)